Aculiecinieki atklāj detaļas par Saldus traģēdiju: Viņi brauc bez atstarotāja, bez nekā – ne viņiem numuru, ne uguņu (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdien, 13. novembrī, Saldū ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā elektroskūtera vadītājs, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova. Tagad aculiecinieki no blakus esošā uzņēmuma "Saldus ceļinieks" dalās par notikušo, ziņo LNT raidījums "Degpunktā".

Elektriskā skūtera vadītājs liktenīgajā dienā ap plkst. 14 devās ceļā no Saldus uz Kuldīgu. Braucot garām uzņēmumam "Saldus ceļinieks", no tā blakus teritorijas stāvlaukuma tieši tajā brīdi brauca ārā kāds "Fiat" furgons un abi ceļu satiksmes dalībnieki spēcīgi sadūrās. 

Kāds "Saldus ceļinieka" darbinieks, kurš negadījuma brīdī atradās darbā stāsta, ka izdzirdējis skaļu troksni un nekavējoties skrējis ārā uz ielas skatīties, kas noticis. 

"Es piegāju, kad viņš jau gulēja. Viņi brauc bez atstarotāja, bez nekā – ne viņiem numuru, ne uguņi. Nekā. Viņš ieskrēja viņam sānā," stāsta uzņēmuma darbinieks. 

Aculieciniekam ir arī savs viedoklis par elektroskūteru piedalīšanos satiksmē. Viņš uzskata, ka šos elektriskos skrejriteņus ir ļoti grūti satiksmē pamanīt un tas ir viens no galvenajiem iemesliem kāpēc ir noticis negadījums. 

Ar redzēto dalījās vēl kāds "Saldus ceļinieka" darbinieks. Viņš, pretēji iepriekš paustajam viedoklim, uzskata, ka šī ir bijusi vienkārši nelaimīga apstākļu sakritība un neuzskata, ka elektroskūtera vadītājs būtu pie vainas. 

"Tāds braucamais, viņu nevar normāli apturēt, viņi ļoti ātri brauc, nav tā izstrādāts, lai brauktu pa šoseju, tādēļ bīstami arī pašam braucējam," stāsta darbinieks. 

Negadījuma vietā uz ceļa tuvinieki ir izlikuši sveces aizgājušā piemiņai. Policija no sīkākiem komentāriem atteicās. Tā ir ierosinājusi krimināllietu un joprojām skaidro, kurš no negadījumā iesaistītajiem nebija ievērojis ceļu satiksmes noteikumus. 

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka trešdien 13. novembrī plkst. 14 policijā saņemta informācija par to, ka Saldū uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Policisti konstatēja, ka negadījumā ir iesaistīta automašīna "Fiat", kuru vadīja 1972. gadā dzimis vīrietis, kā arī elektroskūteris, ko vadījis 1980. gadā dzimis vīrietis.

Sadursmes rezultātā no gūtajām traumām mira elektroskūtera vadītājs. VP par notikušo ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma apstākļi, norādīja Šeršņova. 

Pagājušajā diennaktī Kurzemes reģionā reģistrēti 19 ceļu satiksmes negadījumi, divos gadījumos ir cietuši cilvēki, bet vienā - gājis bojā. Kopā ceļu satiksmes jomā noformēti 42 administratīvo pārkāpumu protokoli, tajā skaitā 16 par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu