Princis Endrū par draudzību ar Džefriju Epsteinu: Es pievīlu karaļnamu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Endrū
Princis Endrū Foto: Sang Tan / AP

Princis Endrū pirmo reizi atklāti runā par attiecībām ar pedofilijā apsūdzēto Epsteinu, kurš tika atrasts miris savā cietuma kamerā. Princis atzina, ka viņš nav ievērojis karaliskās ģimenes standartus, kad viņš palika Džefrija Epsteina pusē pēc tam, kad viņš ticis atbrīvots no cietuma pirmoreiz, atzīstot: "Es liku visiem vilties, tā darot."

Princis Endrū interviju sniedza raidorganizācijas BBC raidījumam "Newsnight", ko pārraidīs sestdienas, 16. novembra, vakarā.

Endrū intervijā atklāja, ka viņš nožēlo, ka uzturējis kontaktus ar Epsteinu pēc tam, kad viņš tika atzīts par vainīgu seksuālos pāridarījumos pirmoreiz:

"Es paliku viņa pusē, un tas ir… tas ir… tas ir mazliet par to, ka… ka… it kā es to darītu piespiedu kārtā, jo tas nebija kaut kas tāds, ko dara karaliskās ģimenes locekļi, un mēs cenšamies ievērot visaugstākos standartus un es vienkārši paņēmu un visus pievīlu."

Vaicājot princim par iespējamo sakaru ar 17 gadus veco Viktoriju Džufrē, kas, domājams ir notikusi, kad viņa tika vesta atpakaļ uz Londonu no Epsteina savrupmājas, žurnāliste atkārto sievietes apgalvoto: "Džufrē saka, ka viņa jūs satika 2001. gadā, ka pusdienoja kopā ar jums, dejoja Trampa naktsklubā Londonā un nodarbojusies ar jums ar seksu mājā Belgravijā, kas pieder jūsu paziņai Maksvelai. Jūsu komentārs?"

Endrū atbildēja: "Es neatceros, ka es kādreiz tiktos ar šo kundzi, nevienu no viņām."

Vēlreiz vaicāts, vai viņam ir atmiņas par tikšanos ar Džufrē, viņš atkārtoja: "Nē."

» Princis Endrū oficiāli paziņo, ka nav zinājis par Džefrija Epsteina seksuālajiem noziegumiem

Džufrē iepriekš medijiem ir teikusi, lai princis turpina noliegt taisnību, galvenais, ka "viņš un es zinu patiesību".

Endrū ir saskāries ar lielu kritiku par savām attiecībām ar Epsteinu, kurš pirms trim mēnešiem tika atrasts miris Ņujorkas cietuma kamerā, kamēr viņam tika izvirzītas atjaunotas apsūdzības pedofilijā.

Princi vajā attēls, kurā redzams, ka viņš pozē ar apliktu roku ap Džufrē vidukli, acīmredzot, uzņemts Maksvelas mājās. Princim tuvu stāvoši avoti iepriekš apgalvoja, ka fotogrāfija ir viltota, daļēji tāpēc, ka viņa pirksti reālajā dzīvē esot "daudz apaļāki".

BBC raidījuma "Newsnight" avoti sacīja, ka karaļnams ir vienojies, ka netiks veikta iepriekšēja jautājumu pārbaude uz interviju, kas tika veikta ceturtdien Bekingemas pilī.

Džufrē ir viena no 16 sievietēm, kuras apgalvo, ka Epsteins viņu izmantojis ļaunprātīgi. Viņas apgalvojumi tika svītroti no ASV civilās tiesas ierakstiem 2015. gadā pēc tam, kad tiesnesis paziņoja, ka tie ir "nebūtiski un neizteiksmīgi".

» Epsteinam, iespējams, tika plaši vervētas meitenes arī Eiropā. Franču prokurori uzsākuši izmeklēšanu

Bekingemas pils iepriekš apgalvojumus ir nodēvējusi par "nepatiesiem un bez jebkāda pamatojuma".

Pils arī sacīja, ka hercogs ir "sašutis" par apsūdzībām pret Epsteinu. Tajā teikts:

"Viņa Karaliskā Augstība pauž nožēlu par jebkura cilvēka ekspluatāciju, un apsūdzība, ka viņš būtu vēlējies piedalīties vai mudināt uz šādu rīcību, ir absurda."

Pirms intervijas Jorkas hercogiene Sāra aizstāvēja savu bijušo vīru, dēvējot viņu par "stoiski nelokāmu". Rakstot "Twitter" piektdienas vakarā, kad virsrakstos dominēja ziņas par interviju, viņa sacīja: "Ir tik reti satikt cilvēkus, kuri spēj runāt no sirds ar godīgumu tīru patiesību, kas paliek nelokāmi un spēcīgi savos uzskatos."

» Žurnāliste sūdzas, ka medijs "noracis" viņas stāstu par Epsteinu Bekingemas pils spiediena dēļ

"Endrū ir īsts kungs un stingri neatlaidīgs ne tikai uz saviem pienākumiem, bet arī laipnību un labestību."

Hercogs un hercogiene bija precējušies 10 gadus no 1986. līdz 1996. gadam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu