Žurnāliste sūdzas, ka medijs "noracis" viņas stāstu par Epsteinu Bekingemas pils spiediena dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epsteins
Džefrijs Epsteins Foto: EPA/Scanpix

Nopludinātā video redzams, kā ASV televīzijas ABC žurnāliste sūdzas, ka redaktori "nogremdējuši" viņas stāstu par pedofilu Džefriju Epsteinu, jo izjusts spiediens no britu karaliskās ģimenes, vēsta Lielbritānijas raidorganizācija BBC.

Video redzams, ka ABC žurnāliste Eimija Robaha ir sašutusi, ka viņas intervija ar sievieti, kas apsūdzējusi Epsteinu un Lielbritānijas princi Endrū, tā arī netika translēta.

Video otrdien, 5. novembrī, nopludināja "Project Veritas" - organizācija, kas cenšas atklāt liberālos aizspriedumus populārākajos medijos. Tajā redzams, ka Robaha izpauž savu frustrāciju par to, ka viņas 2015. gadā veiktā intervija ar Virdžīniju Džufrē tā arī netika pārraidīta.

"Mans šis stāsts ir bijis trīs gadus. Man ir šī intervija [..]," Robaha saka kādam, kurš ir ārpus kadra. "Mēs to nepārraidījām. Pirmkārt, man pateica: "Kas ir Džefrijs Epsteins? Neviens nezina, kas viņš ir. Šis ir muļķīgs stāsts." Pēc tam [Bekingemas] pils uzzināja, ka mums bija visas viņas apsūdzības pret princi Endrū, un viņi mums draudēja miljons dažādos veidos"

"Mēs bijām tik nobijušies, ka nebūsim spējīgi intervēt Vilu un Keitu. Tas arī "nogremdēja" stāstu," žurnāliste turpināja.

Robaha sacīja, ka intervijā bijušas arī apsūdzības pret bijušo ASV prezidentu Bilu Klintonu. "Mums bija viss. Es trīs gadus centos to iesākt, bet bez rezultātiem."

Džufrē apgalvo, ka viņa cietusi no Epsteina rokas un viņai pavēlēts nodarboties ar seksu ar ietekmīgiem vīriešiem, tai skaitā pirnci Endrū. Tiesā sieviete stāstīja, ka viņai trīs reizes piespiedu kārtā bijis jāstājas dzimumattiecībās ar britu karaļnama pārstāvi, kad viņa vēl bija mazgadīga.

Princis Endrū ir noliedzis, ka viņam bijis "jebkāda veida seksuāls kontakts" ar Džufrē.

2015. gadā tiesnesis nolēma, ka sievietes apsūdzības pret princi ir "nebūtiskas un necienīgas" un lika tās izņemt no prasības pret Epsteinu.

Pēc video noplūšanas, ABC izplatīja paziņojumu, kur aizstāvēja lēmumu netranslēt interviju, sakot, ka reportāža neatbilst viņu standartiem. "Taču mēs nekad nepārtraucām izmeklēt stāstu," turpināts paziņojumā, piebilstos, ka Epsteina lietai veltīti "ievērojami resursi".

Pati Robaha sacījusi, ka viņa "pieķerta personīgā frustrāciju brīdī" pagājušajā vasarā, kad parādījās aizvien vairāk ziņu par Epsteinu.

Žurnāliste bijusi "sarūgtināta, ka svarīga intervija, ko viņa veikusi [..], netikusi translēta jo medijs nevarēja iegūt pietiekoši apstiprinošu pierādījumu", lai sasniegtu ABC redakcionālos ētikas standartus.

"Mani komentāri par princi Endrū un viņas sacītais, ka Epsteina privātajā salā redzēts Bils Klintons, izriet no tā, kas sacīts 2015. gada intervijā," sacīts Robahas paziņojumā, "Es atsaucos uz viņas apsūdzībām - nevis uz to, ko "ABC News" bija izdevies apstiprināt."

Viņa piebilda, ka "kopš tā laika neviens nav licis pārstāt ziņot" par Epsteinu.

Paziņojumā BBC Bekingemas pils pārstāvis sacīja, ka "šī ir ABC darīšana".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu