Īsts "Piektais elements". 2025. gadā apmeklētājiem būs pieejama pirmā viesnīca kosmosā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Kompānija "The Gateway Foundation" šobrīd aktīvi strādā pie kosmosa viesnīcas izveides. Viņi to sauc par pirmo "kosmosa ostu", ziņo medijs "The Science Times". Kompānija paredz, ka kosmosa tūristi tajā varēs viesoties jau sākot no 2025. gada. Pēc kosmosa viesnīcas apraksta, liekas, ka tā būs kā no filmas "Piektais elements".

Oficiālais "kosmosa ostas" nosaukums ir "Fon Brauna rotējošā kosmosa stacija", un tajā varēs mitināties ne tikai zinātnieki, bet arī tūristi, kas gribēs izpētīt dzīvi kosmosā. 

Tā būs lielākā cilvēka izveidotā kosmosa būve līdz šim un tajā varēs apmesties līdz pat 450 cilvēku, stāsta projekta galvenais arhitekts Timotijs Alatore (Timothy Alatorre). 

Arhitekts iedvesmojies no Vernera fon Brauna idejām un zinātniskās fantastikas filmām par kosmosa stacijām. Viņu aizrāvis tas, kā laikmetīgie mākslinieki interpretē cilvēces sapni par kosmosa kuģu kultūru. Filmas "Zvaigžņu ceļš" un "Zvaigžņu kari" arī ir starp viņa iedvesmas avotiem. Šajās filmās viņam īpaši paticis kā lielas cilvēku grupas var dzīvot kosmosā un veidot savu gan savu vidi, gan kultūru. 

Šīs kosmosa viesnīcas galvenais mērķis ir radīt maksimāli ērtu vidi priekš apmeklētājiem. Tajā būs visas iespējamās izklaides iespējas sākot no veikaliem, bāriem un restorāniem, līdz pat sporta un koncertu zālēm. 

Kompānijas "The Gateway Foundation" pārstāvji norādīja, ka var būt tā, ka līdz 2025. gadam kosmosa viesnīca vēl nav pilnībā gatava, bet mierināja, ka būves apmēri un galvenās tās funkcijas būs jau gatavas palaišanai kosmosā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu