Saistībā ar čeku loteriju VID veicis pārbaudes un atklājis dažāda rakstura pārkāpumus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka / LETA

Saistībā ar čeku loteriju, kura sākās šā gada 1. jūlijā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) analizējot saņemto informāciju, ir veicis deviņas tematiskās pārbaudes, kuru rezultātā atklāti dažāda rakstura pārkāpumi, ziņo Latvijas Radio.

Čeku loterija Latvijā sākās šā gada 1. jūlijā, un VID tajā iegūto informāciju izmanto savā datu analīzē. Loterijai arī vajadzētu stimulēt pircēju vēlmi pieprasīt čekus par precēm un pakalpojumiem.

Loterijai čeku var reģistrēt tikai elektroniski vietnē "cekuloterija.lv". Līdz šim katru mēnesi reģistrēti vairāk nekā miljons čeku, kvīšu un biļešu, un uzvarētājus izlozē ar gadījuma skaitļu ģeneratoru.

"Sākumā mēs sastapāmies ar dažādiem mītiem. Cilvēkiem bija bažas par to, ka tagad mēs redzēsim un sāksim skaitīt, cik daudz viņš ir iepircies, par kādu summu, un tad sāksim salāgot ar viņa ienākumiem, bet tā noteikti nav", intervijā Latvijas radio norāda VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

"Brīdī, kad cilvēks reģistrē čeku, viņš vispār sevi nekādā veidā neidentificē. Vienīgais, ko viņš norāda, ir mobilā tālruņa numurs, un tikai tad, kad viņš ir laimējis, mēs viņu atpazīstam," stāstīja VID pārstāve.

Pēc viņas teiktā, līdz šim, analizējot ar čekiem saņemto informāciju, veiktas deviņas tematiskās pārbaudes, kurās atklāti dažāda rakstura pārkāpumi. Tiek izmantoti tādi kases aparāti, kas īsti nav uzskaitē Valsts ieņēmumu dienestā, dažos gadījumos arī algas darbiniekiem nav īsti pareizi aprēķinātas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu