Miris bijušais Šveices futbola izlases galvenais treneris Kūns

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jakobs Kūns
Jakobs Kūns Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien pēc ilgstošas slimības 76 gadu vecumā mūžībā aizgāja bijušais Šveices futbola izlases galvenais treneris Jakobs Kūns.

Bijušais pussargs Kūns visu futbolista karjeru pavadīja "Zurich" komandā, savas dzimtās pilsētas klubā spēlējot no 1960. līdz 1977.gadam.

Šajā laikā viņš sešas reizes kļuva par valsts čempionu un piecas reizes triumfēja Šveices kausa izcīņā.

Tāpat viņš aizvadīja 63 spēles Šveices izlasē.

Pēc futbolista karjeras beigām viņš pievērsās trenera arodam, astoņdesmitajos gados neilgi strādājot pie "Zurich" komandas stūres. Vēlāk viņš no 1995. līdz 2001.gadam vadīja Šveices U-21 izlasi līdz kļuva par nacionālās valstsvienības galveno treneri.

Kūna vadībā šveicieši iekļuva 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kuru sāka ar cerīgu neizšķirtu pret Horvātiju, bet pēc tam piekāpās Anglijai un Francijai, neizkļūstot no apakšgrupas.

Nākamajā finālturnīrā, 2006.gada Pasaules kausa izcīņā Šveice uzvarēja apakšgrupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "pendelēs" piekāpās Ukrainai. Šveice četros mačos no spēles neielaida nevienus vārtus.

2008.gadā Šveice bija viena no divām Eiropas čempionāta finālturnīra saimniecēm, taču palika pēdējā savā apakšgrupā un "play-off" cīņām nekvalificējās. Pēc neveiksmes Kūna un Šveices izlases ceļi šķīrās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu