Šādā laikā braukt ar divu milimetru protektoru? Raidījums veic "auto riepu apskati" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Ziemai tuvojoties, no 1. decembra autovadītājiem savi spēkrati ir jāaprīko ar ziemas riepām. Radījums "Bez Tabu" sadarbībā ar auto ekspertu Uģi Vītolu veica individuālu "riepu apskati" un veikala stāvlaukumā konstatēja kādu "Audi", kuram riepu protektora dziļums bija vien 2 milimetri.

26. novembrī veiktajā "riepu pārbaudē" raidījums "Bez Tabu" kopā ar auto ekspertu Uģi Vītolu apstaigāja kāda tirdzniecības centra autostāvvietu un pārbaudīja tajā esošo automašīnu riepu protektora dziļumu. 

Vairākumā gadījumu pierādījās, ka lielākā daļa autovadītāju ir ļoti apzinīgi. Pārsvarā visas apsekotās automašīnas bija nodrošinājušās ar atbilstošām ziemas riepām. Vairumam apskatīto automašīnu protektora dziļums svārstījās no atļautajiem četriem milimetriem līdz sešiem milimetriem. 

Tomēr darvas pile medus mucā bija kāds "Audi" spēkrats, kuram atklājās, ka riepu protektora dziļums ir vien divi milimetri.

Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka pieļaujamais minimālais ziemas riepu protektora dziļums ir 4 milimetri.

"Pat ja ir ziemas riepa, tas ir bīstami, jo riepa ar seklu protektoru, neizspiedīs ārā sniegu, nebūs saķeres.

Kad protektora vairs nav, sniegs vairs netīrās ārā no riepas. Tas paceļ riteni. Protektoram ir liela nozīme. Ja nav protektora, sniegs neizspiežas ārā, riepa brauc pa virsu, slīd, vadības vairs nav," raidījumam "Bez Tabu" norāda Uģis Vītols. 

Auto eksperts aicina autovadītājus arī pievērst uzmanību riepu izgatavošanas gadam. Viņš informē, ka šobrīd ir pēdējais laiks, kad aprīkot savu auto ar ziemas riepām. 

"Kad gaisa temperatūra pazeminās zem 5 grādiem, būtu laiks mainīt vasaras riepas uz ziemas riepām. Piemēram šorīt, 26. oktobrī, no rīta bija mīnusi. Tāpēc šonedēļ būtu pēdējais laiks mainīt," stāstīja eksperts. 

Noskaties video. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu