Skrundas novadā piecām mežacūkām konstatēts Āfrikas cūku mēris (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori šajā nedēļā konstatējuši 25 jaunus Āfrikas cūku mēra saslimšanas gadījumus mežacūku populācijā, tostarp piecām mežacūkām Skrundas novada Rudbāržu pagastā, kur iepriekš vīruss nebija konstatēts, liecina dienesta publiskotā informācija.

Tāpat saslimšana ar Āfrikas cūku mēri konstatēta trīs mežacūkām Saldus novada Pampāļu pagastā, kā arī Nīgrandes pagastā, pa divām mežacūkām - Krāslavas novada Kalniešu pagastā.

Savukārt katrā pa vienai mežacūkai saslimšana reģistrēta Auces novada Vītiņu pagastā, Dobeles novada Bikstu un Penkules pagastos, Jaunpils novada Jaunpils pagastā, Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, Pārgaujas novada Stalbes pagastā, Skrundas novada Nīkrāces un Skrundas pagastos, kā arī Talsu novada Laucinieces pagastā, Tukuma novada Džūkstes pagastā, Vaiņodes novada Vaiņodes pagastā un Vecumnieku novada Skaistkalnes pagastā.

Līdz ar to mežacūku populācijā Āfrikas cūku mēris šogad kopumā konstatēts 394 mežacūkām 69 novadu 175 pagastos.

Āfrikas cūku mēris Latvijā pirmoreiz tika reģistrēts 2014. gada jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas. Tā ir ļoti bīstama saslimšana, un mājas cūku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu