"Lēni uzpīpēja un ierāpās telpā." Jaunākā informācija par vīrieti, kurš Rīgas centrā balansēja uz nama dzegas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis Rīgas centrā bīstamos apstākļos stāvēja uz jumta malas
Vīrietis Rīgas centrā bīstamos apstākļos stāvēja uz jumta malas Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas centrā, piektdien, 29. novembrī kāds vīrites nolēma uzrāpties lielā augstumā un lecot padarīt sev galu. LNT raidījums "Degpunktā" vēsta, ka esot bijusi dzirdama notikušā aculiecinieku klaigāšana un pat aicinājumi izdarīt pašnāvību. 

Ļaudis ar lielu interesi stāvēja lietū, gaidot patiesības mirkli – būt vai nebūt, nemaz neapzinoties, ka diez vai spētu pēc tam dzīvot ar domu, ka redzējuši kā iet bojā cilvēks, vēsta "Degpunktā".

Visticamāk, šoreiz, ugunsdzēsēji nolēma neriskēt un nebiedēt uz pašnāvību noskaņoto vīrieti. Auto kāpnes palika uz zemes neizlaistas pilnā paļāvībā uz policistu profesionālajām spējam. Ar vīrieti tika ilgi runāts, visu šo laiku kungs stāvēja uz slidenās palodzes un brīžiem nedroši vicinājās ar rokām. Vienā brīdī vīrieša plaukstā pamanīta cigarete. Lēni uzpīpējot, pēc desmit minūtēm viņš izmeta izsmēķi un pa logu ierāpās telpās, ziņo raidījums. 

Noskaties video.

Rīgas centrā ir atjaunota uz laiku slēgtā satiksme Marijas ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Merķeļa ielai, novēroja portāls "Apollo".

Foto: Rīgas centrā uz jumta malas bīstamos apstākļos stāv kāds vīrietis

Plkst. 14.55 portāls "Apollo" novēroja, ka vīrietis vēl arvien turpina ar kādu sarunu caur jumta logu un smēķē.

Policija bija apturējusi satiksmi uz Marijas ielas un tuvējās ietves. 

Vīrietis, kā izskatās no lejas, turējās ar rokām pie jumta loga un ar kājām bija atspēries pret jumta malu. Vīrietis ar kādu runājās pa jumta logu, aktīvi žestikulējot.

Glābēji ap plkst. 14 ar pacēlāju mēģināja piebraukt tuvāk ēkai, uz kuras vīrietis stāvēja jau ap pusstundu.

Minētajā posmā ir trīs trolejbusu līnijas, taču ņemot vērā, ka lielākā daļa trolejbusu ir aprīkoti ar dīzeļģeneratoriem, sabiedriskais transports izmantoja apvedceļu un pietur visās maršrutā esošajās pieturās. Tas pats attiecas uz autobusiem. Grafika nobīdes, visticamāk, būs, tāpēc pasažieriem ir jārēķinās ar sabiedriskā transporta kavēšanos.

Video no notikuma vietas

Būtiska informācija kur zvanīt grūtās situācijās: 

Biedrība "Skalbes" krīzes, psiholoģiskā un emocionālā atbalsta tālrunis- 67222922 (Lattelecom), 27722292 (Bite). Darba laiks: 00-24

Krīzes tālruņa speciālisti ir speciāli apmācīti un gatavi uzklausīt un atbalstīt ikvienu zvanītāju. Šādās sarunās krīzes telefona darbinieki nodrošina atbalstu uzklausot un nepieciešamības gadījumā sniedz informāciju par to kur var vērsties pēc palīdzības. Krīzes telefona konsultanti nemēģina atrisināt visas klienta problēmas, bet mēģina kopīgi ar klientu noteikt to problēmu, kuru šobrīd ir iespējams risināt. Savas problēmas pārrunāšana palīdz cilvēkam paskatīties uz savu grūtību no malas, palīdz sakārtot domas un normalizēt emocionālās reakcijas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu