Strēlniekam desmit punkti graujošā uzvarā pār Šmitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: vtb-league.com

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas basketbolā 11.kārtas spēlē, palīdzēdams Maskavas CSKA komandai izcīnīt uzvaru.

Maskavieši viesos ar rezultātu 96:67 (18:20, 33:18, 25:12, 20:17) pārspēja Spānijas komandu "Barcelona", kuras sastāvā četrus punktus guva Rolands Šmits.

Abi latvieši spēli sāka starta pieciniekā.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 24 minūtes un 54 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, divus no trīs tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Šmits 20 minūtes un 15 sekundes, grozā raidīdams divus no trim divpunktu metieniem, bet netrāpīdams savu vienīgo tālmetienu.

Viņa kontā bija arī piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viens bloķēts metiens, viena piezīme un septiņi efektivitātes koeficienta punkti.

CSKA rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Maiks Džeimss, 13 punktus guva Derans Hilards, bet pa 12 punktiem bija Ņikitam Kurbanovam un Kailam Hainsam.

Savukārt "Barcelona" vienībā pa 19 punktiem guva Nikola Mirotičs un Brendons Deiviss.

CSKA ar septiņām uzvarām 11 mačos atrodama piektajā vietā, bet "Barcelona" ar astoņiem panākumiem ieņem otro pozīciju.

Stambulas "Anadolu Efes" amerikāņu saspēles vadītājs Šeins Larkins piektdien guva 49 punktus, labodams turnīra rezultativitātes rekordu. "Anadolus Efes" savā laukumā ar rezultātu 104:75 (30:22, 27:18, 19:18, 28:17) pārspēja Minhenes "Bayern".

Larkins jau no spēles sākuma bija neapturams un pirmo puslaiku pabeidza ar 25 punktiem. Eirolīgas rezultativitātes rekords krita divas minūtes un 17 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Larkins bija nodrošinājis 43 punktus. Viņš gan neapstājās un līdz finālsvilpei iemeta divus "trejačus".

Iepriekšējais rekords vienā spēlē - 41 punkts - piederēja uzreiz četriem basketbolistiem: latvietim Kasparam Kambalam, itālim Kārltonam Maiersam, kā arī amerikāņiem Alfonso Fordam un Bobijam Braunam.

Pēdējo reizi šis rekords tika atkārtots 2013.gada janvārī, kad to iespēja Brauns, bet pirms tam tik daudz punktu spēja samest Kambala 2001.gada oktobrī. Zīmīgi, ka arī Kambala rekordu atkārtoja, būdams "Anadolu Efes" spēlētājs.

Larkinam iepriekšējais rekords bija 37 punkti, kurus viņš guva šī gada martā.

Piektdienas duelī amerikānis iekrāja arī 53 efektivitātes koeficienta punktus, kas ir piektais visu laiku labākais rezultāts un viņam nodrošinās kārtas vērtīgākā spēlētāja godu. 

Larkins šajā duelī iemeta piecus no septiņiem divpunktu metieniem, desmit no 12 tālmetieniem un deviņus no desmit soda metieniem. Desmit iemesti trīspunktnieki arī ir atkārtots turnīra rekords - 2014.gadā to iespēja arī Endrū Gaudloks.

Vēl uzvarētājiem ar 17 punktiem atzīmējās Sertačs Šanli, bet pretiniekiem 20 punktus guva Vladmirs Lučičs.

"Anadolu Efes" ar deviņām uzvarām 11 spēlēs ir Eirolīgas kopvērtējuma līdere.

Citā spēlē Vasilis Spanulis kļuva par visu laiku vērtīgāko Eirolīgas spēlētāju, palīdzēdams Pirejas "Olympiakos" mājās ar 91:70 (15:19, 25:18, 31:16, 20:17) pārspēt Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Spanulis guva 14 punktus un tika pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem. Kopumā Spanulis Eirolīgā iekrājis 3900 efektivitātes koeficienta punktus, kas ir par desmit vairāk nekā iepriekšējam rekordistam Huanam Karlosam Navarro, kurš jau beidzis karjeru un savu rezultātu vairs neuzlabos.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Kosts Papanikolau, bet pretiniekiem ar 14 punktiem atzīmējās Serhio Rodrigess.

Tikmēr sesto uzvaru pēc kārtas svinēja Madrides "Real", kas viesos ar 86:71 (22:19, 22:18, 22:19, 20:15) pārspēja Sanktpēterburgas "Zeņit".

Madridiešiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Fakundo Kampaco, bet 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Gabrielam Dekam. Mājiniekiem ar 18 punktiem un desmit bumbām zem groziem atzīmējās Gustavo Ajons, bet 17 punktus guva Jevgeņijs Voronovs.

Jānis Timma pēc traumas sadziedēšanas "Himki" komandas ceturtdien guva 26 punktus, Dairis Bertāns pievienoja trīs punktus, bet viņu pārstāvētā komanda Maskavas apgabala "Himki" viesos ar 76:89 piekāpās Stambulas "Fenerbahce Beko".

Tikmēr Rihards Lomažs guva desmit punktus, kamēr viņa pārstāvētā Vilērbānas ASVEL viesos ar 62:93 piekāpās Telavivas "Maccabi FOX". 

Citās spēlēs Atēnu "Panathinaikos Opap" mājās ar 100:68 pārspēja Vitorijas "Kirolbet Baskonia" no Spānijas, Belgradas "Crvena zvezda mts" savā laukumā ar 76:73 uzvarēja Spānijas komandu "Valencia", bet Berlīnes "Alba" mājās ar 69:62 pieveica Kauņas "Žalgiris". 

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu