Video: Pēdējais "LNT Ziņu" izlaidums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) mikrofons
Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) mikrofons Foto: Edijs Pālens/LETA

LNT Ziņu dienests svētdienas, 1. decembra, vakarā no skatītajiem atvadīsies ar LNT vakara ziņu un analītiskā raidījuma "TOP 10" apvienoto speciālizlaidumu svētdienas, portālu "Apollo" informēja LNT Ziņu dienests.

Pēdējais raidījums būs ieskats LNT Ziņu dienesta pastāvēšanas vēsturē, apjomīgajos arhīvos un interesantākajās epizodēs. Ēterā tas būs šovakar, 1.decembrī,  nemainīgajā ziņu laikā - plkst. 20.

LNT Ziņu cilvēki dalās lepnumā par paveikto

Pēdējās nedēļas laikā no saviem skatītājiem jau atvadījušies divi moderatori, kuri "LNT Ziņās" strādāja no pirmās dienas - Ilze Dobele no skatītājiem atvadījās 29. novembrī, savukārt Andris Auzāns - 26. novembrī. Sestdien, 30. novembrī, pēdējā diena ēterā bija arī Dainai Lipiniecei.

Viņus varēs redzēt vēl šovakar, kad ēterā būs ilggadējie LNT moderatori Ivo Goldmanis un Haralds Burkovskis.

LNT Ziņu TOP 10: atskats uz aizvadīto gadu spilgtākajiem notikumiem

Kā vēsta LNT Ziņu dienests, šo gadu laikā LNT bijis klāt valstij un iedzīvotājiem svarīgajos notikumos - sekojuši līdzi vēlēšanām un Saeimas atlaišanai, grautiņiem Vecrīgā un Zolitūdes traģēdijai, referendumiem un svētkiem, emigrācijai un reemigrācijai, globālajām norisēm politikā un ekonomikā. 

LNT Ziņu dienests norāda, ka vēsturē ieies pirms Saeimas un pašvaldību vēlēšanām rīkotās "Līderu debates", kuru jaunais formāts piešķīra īpašu dinamiku pirmsvēlēšanu cīņām un visai sabiedrībai ļāva izvērtēt gan partiju programmas, gan politiķu spēju argumentēt savus solījumus.

Ieskats LNT speciālizlaidumu vēsturē

Tāpat arī LNT Ziņu dienests ieviesa inovatīvus paņēmienus sižetu veidošanā un animācijas grafiku pielietošanā, pirmais filmēšanai 2010. gadā sāka izmantot mobilo telefonu, kā arī pirmais ieviesa jauna formāta rīta ziņu raidījumu "900 sekundes".

Aktuālo notikumu stāstīšana ziņu valodā ir bijusi LNT Ziņu dienesta ikdiena, tomēr LNT skatījies arī tālāk un plašāk, mudinot savus skatītājus būt ne tikai vērotājiem, bet iesaistīties tādās norisēs, kas kļuvušas par tradīciju.

Piemēram, 2007. gadā tieši LNT iedibināja tradīciju "Patriotu nedēļas" laikā pie krūts piespraust sarkanbaltsarkanās lentītes, norāda dienests. Joprojām turpinās arī LNT aizsāktās labdarības akcijas, kur tiešraidēs katru gadu kopš 2008. gada aicinājām palīdzēt smagi slimiem bērniem.

LNT žurnālisti stāsta par darbu krīzes situācijās

Ar šī vakara ziņu speciālizlaidumu noslēgsies 23 gadus ilgušais LNT Ziņu dienesta darbs, kuru nodrošināja saliedēta profesionāļu komanda. Pēdējais no LNT skatītājiem atvadīsies raidījums "900 sekundes", kas vēl turpinās savu darbu kanālā līdz 13. decembrim.

Portāls "Apollo" iepriekš vēstīja, ka mediju grupa "All Media Baltics" no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu un veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Pēdējo "LNT Ziņu" raidījuma aizkadru vērot tiešraidē "Facebook" piedāvāja arī LNT žurnāliste Ieva Kalderauska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu