Ieskaties, kādas ir Ziemassvētku eglītes Latvijas pilsētās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maija Zara/LETA

Vakar, 1. decembrī, atzīmējot Pirmo adventi, vairākās Latvijas pilsētās atklātas Ziemassvētku eglītes. Portāls "Apollo" piedāvā ieskatīties, kādas svētku eglītes rotā Latvijas pilsētas. 

Liepājā Rožu laukumā norisinājās Ziemassvētku egles atklāšanas pasākums, kurā pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēja mūzikls "Skaistule un Briesmonis", kurā piedalījās Liepājas teātra aktieri. 

Arī Ogres pilsētas skvērā ar radošajām darbnīcām un dejām tika iedegta lielā svētku egle. Jau kopš pagājušā gada, Ziemassvētku laikā Ogres pilsēta tiek ietērpta lampiņu gaismā. Šogad akcents tika likts gaismas nešanai uz augšu.

Siguldā kopā ar pilsētas un novada iedzīvotājiem Ziemassvētku egle tika atklāta Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, kur tā priecēs gan lielus, gan mazus līdz pat mēneša beigām.

Pirmajā adventē Ziemassvētku egle tika iedegta arī tūristu iecienītajā Kuldīgā. Pilsētas Rātslaukumā kopā ar egles atklāšanas svētkiem norisinājās arī svētku tirdziņš, kurā piedalījās ap 100 tirgotāju, informējusi pašvaldība.

Taču Ventspilī Ziemassvētku egle tika atklāta jau sestdien, 30. novembrī. Egle atrodas pie Koncertzāles Latvija un ir izrotāta ar notīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu