Mazā "Betmena meitene" Luna un viņas pārsteidzošā ārstniecība Krievijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mazā Luna Fennere.
Mazā Luna Fennere. Foto: Reuters / Scanpix

Astoņus mēnešus vecā Luna Fennere no Floridas štata ASV sirgt ar pagalam neparastu dermatoloģisku kaiti - viņai uz sejas ir milzīga dzimumzīme, kas daudziem atgādinot populārā komiksu un filmu varoņa Betmena masku. Neskatoties uz ārstu skepsi, meitenes māte izmisīgi meklējusi ārstniecības iespējas un savas meitas atlabšanai cerību atradusi Krievijā.

Iedzimtas melanocitiskas dzimumzīmes (congenital melanocytic nevus - angļu val.) ir samērā reti sastopama ādas problēma, kas izpaužas ar abnormāli tumšiem plankumiem uz jaundzimušā ķermeņa. Cilvēkiem, kuri sirgst ar šo dermatoloģisko slimību ir paaugstināts ādas vēža, melanomas, risks, vēsta ASV Veselības dienesta mājaslapa.

Lunas māte Kerola portālam "Inside Edition" atklājusi, ka šī gada martā, kad piedzimusi Luna, viņa ir jutusies šokēta redzot, ka lielāko daļu viņas meitas sejas klāj dzimumzīmes. Viņa sākusi meklēt dažādas ārstniecības iespējas, taču ārsti ASV nav uzstādījuši īpaši labas prognozes un paredzējuši, ka Lunai vairāku gadu laikā nāksies iet cauri vairāk kā 80 ļoti dārgām operācijām.

Neskatoties uz samērā pesimistiskajām ārstu prognozēm, sieviete nav padevusies un meklējusi dažādus veidus, kā palīdzēt savai meitai uzreiz. 

"Mums tā jānoņem. Dzimumzīme ir ar paaugstinātu onkoloģisko risku, turklāt ir smagi sadzīvot ar līdzcilvēku skatieniem un riebīgo attieksmi," atklājusi Lunas māte.

Drīzumā ar mazās Lunas ģimeni sazinājies ķirurgs no Krievijas, Pāvels Popovs, kurš atklājis, ka var meitenei palīdzēt ar ASV nepieejamām metodēm.

"Visi domā, ka esmu traka, jo vēlos doties uz Krieviju, taču esmu kārtīgi izpētījusi šo tematu un man ir arī vietējo ārstu atbalsts. Ja tas strādās, tas var pilnībā izmainīt Lunas dzīvi - es negribu, lai viņas bērnība paietu apsmieklā. Jau pašlaik cilvēki vaicā, vai viņas slimība ir lipīga un izsaka ļoti riebīgas lietas," Lunas māte atklājusi portālam "SWNS".

Mazās "Betmena meitenes" ārstniecībai ar pūļa finansēšanas palīdzību pāris mēnešos savākti 40 tūkstoši ASV dolāru un abas dāmas septembrī devušās uz Krieviju, kur 18 mēnešu laikā ir paredzētas astoņas operācijas.

Kopš septembra klīnikā, kura specializējas fotodinamiskajā terapijā, Lunai veiktas divas procedūras un novembra beigās pirmo reizi publiski noņemti apsēji, kas atklāj, ka ārstu izvēlētās metodes strādā - dzimumzīme patiesi ir kļuvusi mazāka.

"Smagākā būs plakstiņu apstrāde ar lāzeru. Sākām ar pieri, jo tā ir relatīvi vienkāršāka zona. Jāsaka, ka operācija un dzīšanas process ir noritējis ļoti veiksmīgi - Lunas āda pārliecinoši atgūst pareizo toni un izskatu," ārstniecības gaitu "RIA Novosti" komentējis ķirurgs Popovs.

"Luna jūtas ļoti labi - viņa spēlējas un daudz smejas. Popovs ir lielisks ārsts," medijam atklājusi Lunas māte. Nu Kerola un viņas meita devušās atpakaļ uz Floridu, lai kopā ar tēti svinētu Ziemassvētkus, taču jau nākamā gada sākumā Fenneru ģimenes dāmas atkal dosies uz Krieviju, lai turpinātu ārstēšanos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu