Grēta Tunberga: Mēs esam dusmīgi, mēs esam uztraukti, un tam visam ir labs iemesls (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grēta Tunberga
Grēta Tunberga Foto: GRETA THUNBERG MEDIA/ REUTERS

Pēc vairāk nekā divu nedēļu gara ceļojuma pāri atlantijas okeānam Grēta Tunberga izteicās, ka pieaugušajiem vajadzētu beigt sadusmot jauniešus par klimata pārmaiņām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Tunberga ceļoja no ASV, Virdžīnijas štata uz Lisabonu, Portugālē. Tā ir tikai viena no pieturvietām, bet meitenes galamērķis ir "COP25" ANO klimata konference Madridē, Spānijā. 

Lisabonā sarunā ar žurnālistiem Tunberga atklāja, ka cilvēki pārāk zemu vērtējot sadusmotu bērnu spējas, ziņo BBC. 

Kāds žurnālists Tunbergai norādīja, ka daudziem pieaugušajiem viņa šķiet dusmīga, uz ko viņa atbildēja:

"Mēs esam dusmīgi, mēs esam uztraukti, un tam visam ir labs iemesls."

"Ja viņi grib, lai mēs pārstājam dusmoties, varbūt viņiem vajadzētu pārstāt mūs padarīt dusmīgus," viņa turpināja. 

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Zviedru klimata aktīviste, kura atsakās lidot ar lidmašīnu, otrdien, 3. decembrī ar katamarānu ieradusies Portugālē.

Sākotnēji bija plānots, ka "COP25" konference notiks Čīlē, un 16 gadus vecā aktīviste devās uz Ameriku, lai piedalītos šajā un citos ar vidi saistītos pasākumos, tostarp ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā.

Taču Čīle plašo pret valdību vērsto protestu dēļ pēdējā mirklī paziņoja, ka konferenci neorganizēs, tādēļ pasākums tika pārcelts uz Spāniju.

Tūnberga uz Ameriku devās ar jahtu, bet ceļu atpakaļ mēroja ar katamarānu kopā austrāliešu "YouTube" blogeriem Railiju Vaitlumu un Elainu Karausu un angļu kapteini Nikiju Hendersoni.

Tūnberga 2018. gada augustā pieteica streiku skolai, katru nedēļu protestējot pie Zviedrijas parlamenta ēkas Stokholmā. Pakāpeniski viņas protesta veids piesaistīja arvien plašāku uzmanību, pamudinot skolēnus uz līdzīgiem protestiem arī citās valstīs. 

Meitene ir kļuvusi par seju jauniešu kustībai pret politiķu bezdarbību klimata un vides aizsardzības jomās.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu