Ieskaties, Tallinā mirdz iespaidīgs gaismas skulptūru parks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 5. decembrī, Tallinā tika atklāts lielākais Āzijas laternu festivāls. Milzu gaismas skulptūru parks ir atvērts apmeklētājiem katru nedēļas nogali un to varēs aplūkot līdz 12. janvārim, vēsta portāls "Postimees".

Laternu svētkiem, kas Tallinā notiks vairāk nekā mēnesi, simtiem gaismas instalāciju ir uzstādītas no krāsota zīda ar kopējo garumu gandrīz divi kilometri un 10 000 LED spuldzītēm.

Festivālā var redzēt 40 metru garu pūķi, zīda pandas, Āfrikas dzīvnieku valstību, burvju mežu ar briežiem, zemūdens pasauli un citas pasakas. Festivālā notiks arī ķīniešu mākslinieku izrādes, tiks atvērts Ziemassvētku tirdziņš un ēstuves ar austrumu virtuvi.

Ķīniešu laternu festivāla pirmsākumi meklējami pirms 2000 gadiem. Laika gaitā no laternām sāka izgatavot krāsainus objektus ar interesantiem rakstiem, un šādi svētki ieguva popularitāti citās valstīs. Ķīnā laternas ir cerības simbols, un paši laternu svētki tradicionāli tiek saistīti ar ķīniešu Jaunā gada svinībām.

Lielākais Āzijas laternu festivāls Igaunijā norisinās pirmo reizi. Festivāls ir atvērts apmeklētājiem vakarā no piektdienas līdz svētdienai, kā arī Ziemassvētku brīvdienās, izņemot 24. decembri. Biļetes maksā no 11 līdz 13 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu