Trampu pāris atkal pārkāpuši karalisko protokolu, viesojoties Bekingemas pilī (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: George Rogers/SIPA / George Rogers/SIPA

Donalds un Melānija Trampi otrdien, 4. decembrī, apmeklējot Bekingemas pili, šogad jau otro reizi pārkāpa galveno karalisko protokolu, vēsta medijs "Insider".

Pēc ierašanās NATO uzņemšanā ASV prezidentu un pirmo lēdiju sagaidīja karaliene Elizabete II, princis Čārlzs un Kamilla, atzīmējot otro valsts vizīti šogad pēc viņu viesošanās pilī jūnijā.

Video no tikšanās redzams, ka gan prezidents, gan Melānija sasveicinās, paspiežot roku, nevis, kā ir pieņemts - sievietes "kniksē" augstmaņu priekšā un vīrieši paklanās.

Pēc karaliskās ģimenes oficiālajām vadlīnijām, tiekoties ar karali, nav "obligāta uzvedības kodeksa". Tomēr ir noteiktas tradīcijas, kuras parasti ievēro.

Vadlīnijās ir ieteikts: "lai gan daži cilvēki sasveicinoties dod priekšroku spiest roku", Viņas Majestāte un citu ģimenes locekļu sveicināšanas tradicionālais veids būtu paklanīšanās vai "pakniksēšana".

"Saziņā ar karalieni vienmēr jāsāk ar uzrunu "Jūsu majestāte", un, sarunai turpinoties, jāuzrunā uz "kundze"."

"Uz vīriešiem, kas pārstāv Karalisko ģimeni, attiecas tie paši noteikumi, vienīgi vispirms kā uzruna tiek lietota "Jūsu karaliskā augstība" un pēc tam "kungs"."

Šo noteikumu ievēro pat citi karaliskās ģimenes locekļi, sveicot karalieni publiski. Keita Midltone un Megana Mārkla 2017. gada Ziemassvētku dienas dievkalpojuma laikā pakniksēja augstmaņu priekšā, bet prinči Harijs un Viljams paklanījās.

Šī ir otrā reize šogad, kad prezidents un ASV pirmā lēdija ir ignorējuši protokolu. Anglijas vizītes laikā jūnijā pāris, sveicot karaļus, atkal izvēlējās rokasspiedienu, nevis paklanīšanos un "kniksi".

Tomēr tajā laikā notika nelielas debates par to, vai prezidents, tiekoties ar viņas Majestāti, nolieca galvu.

Saskaņā ar Baltā nama administrācijas dokumentiem norādīts, ka karaliene ne vienmēr sagaida, ka amerikāņi ievēros šo noteikumu.

"Karaliene negaida, ka amerikāņi "pakniksēs" vai paklanīsies, it īpaši neformālā situācijā," rakstīts vadlīnijās.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu