Garšīgi, bet vai tiešām vajag tik daudz? Piecas pazīmes, kas liecina, ka dzeram pārāk daudz kafijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Melna un balta, ar piena putu cepurīti vai kādu gardu sīrupu - reti kurš dzēriens ir izpelnījies tik plašu atzinību, kā "pamošanās eliksīrs". Tiesa, viss labais var kļūt par kaitīgu, ja neieklausāmies savā ķermenī. Par to, kā ķermenis var liecināt, ka vajadzētu "piebremzēt" ar kafijas patēriņu, vēsta portāls "Receptes".

Nepatīkamas, pat sāpīgas sajūtas vēderā

Sāpes vēderā var atgādināt krampjus, kas sievietēm rodas mēnešreižu laikā vai pirms tām. Tās var būt dedzinošas sajūtas vēderā vai sāpes, piemēram, kā saindēšanās gadījumā - visi šie simptomi var liecināt par to, ka kāds dzer pārāk daudz kafijas. Kā atzīts nesenā pētījumā, daži kafijas savienojumi var stimulēt kuņģa sulas izdalīšanos, kā rezultātā paaugstinās skābums un korodē kuņģa sienas. Ja kuņģis sāp bieži, jāmēģina atteikties no kafijas - tam vajadzētu palīdzēt.

Sirdsklauves

Visbiežākais sirdsklauvju iemesls ir alkohola vai kofeīna pārdozēšana. Un, diemžēl, tas nepavisam nav nekaitīgi: ja atstāj simptomu bez uzraudzības, galu galā varat gaidīt nopietnus sirdsdarbības traucējumus. Tāpēc atsakies no kafijas, negaidot, kamēr tevi piemeklē reiboņi un pat ģīboņi, kas ir izplatīts nākamais posms.

Caureja

Dabīgajai kafijai ir caureju veicinoša iedarbība. Ja to dzer pārāk daudz vai pārāk bieži, šis efekts var pārsniegt jebkura "cerības". Kopumā, ja tualetes apmeklējumi paliek pēkšņi un nepatīkami, jāsāk ar kafijas baudīšanas samazināšanu.

Roku trīce

Kafija stimulē nervu sistēmu un palielina spēju koncentrēties - un tas ir labi. Tiesa, ja mēs ļaunprātīgi izmantojam stimulantu, centrālā nervu sistēma var reaģēt, piemēram, ar roku trīci - un tas noteikti nav tas, kas tev nepieciešams. Samazini devu vai pat pārtrauc attiecības ar kafiju, līdz viss izdodas.

Galvassāpes

Nelielas kofeīna devas var mazināt galvassāpes un pat novērst migrēnas lēkmi. Bet atslēgas vārds šeit ir "mazas". Kad kafijas ir par daudz (par daudz - vismaz piecas tases dienā), kofeīna pārpalikums var izraisīt nevajadzīgu nogurumu un galvassāpes. Tāpēc uzmanīgi novēro devu un nepārsniedz to robežu, kas liek justies nekomfortabli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu