Privātā lidmašīna par 43 miljoniem dolāru. Ar ko pārvietojas Krievijas patriarhs Kirils? (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas patriarhs Kirils
Krievijas patriarhs Kirils Foto: Pavel Golovkin / AP

Krievijas Pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils regulāri izmanto privāto lidmašīnu "Gulfstream G450", kuras vērtība ir aptuveni 43 miljonus ASV dolāru, atklājies izdevuma "The Bell" veiktajā izmeklēšanā.

Kā noskaidrojuši izdevuma žurnālisti, šī lidmašīna periodā no 2013. līdz 2016. gadam piederēja ārzonas uzņēmumam "Helter Management Ltd", kas ietilpa Krievijas valsts bankas VTB kontrolēto aktīvu grupā.

Pēc tam šī lidmašīna tika piereģistrēta Sanmarīno un ieguva borta numuru "T7-ZZZ". Lidmašīnas operators ir uzņēmums "Skyline Aviation SRL".

Šis uzņēmums ir operators vēl divām lidmašīnām, kas šonedēļ ieguva plašu atpazīstamību, pateicoties divām opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda izmeklēšanām.

Abas minētās lidmašīnas ir saistītas ar VTB, un tās izmanto Krievijas televīzijas raidījuma vadītāja Nailija Askere-Zade un Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva sieva Svetlana.

"Skyline" pārvalda vēl divas ar VTB saistītiem ofšoriem piederošas lidmašīnas.

"The Bell" noskaidrojis, ka patriarhs Kirils esot galvenais, bet ne vienīgais lidmašīnas "Gulfstream G450" lietotājs – šo lidmašīnu izmantojuši arī vairāki Krievijas prezidenta administrācijas ierēdņi.

Kirils gan izmanto arī citas dārgas privātās lidmašīnas. Krievijas Pareizticīgā baznīca vienmēr uzsver, ka tās patriarha rīcībā nodod privātie mecenāti.

Valsts amatpersonu privātos gaisa pārvadājumu pakalpojumus Krievija iegādājas valsts iepirkumos.

"The Bell" gan nav izdevies iegūt pierādījumus, tam, ka "Skyline Aviation SRL" būtu uzvarējusi kādā Krievijas valsts iepirkumā.

"Skyline Aviation SRL" reālie īpašnieki nav zināmi. Tāpat nav zināms, vai šis uzņēmums ir saistīts ar VTB.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu