Benksijs ar jaunāko grafiti Birmingemā atgādina par Ziemassvētku laika vērtībām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @banksy/Instagram / @banksy via REUTERS

Ekskluzīvais ielu mākslinieks Benksijs Anglijas pilsētā Birmingemā ir izveidojis jaunu mākslas darbu - svētku tematikā izcelts būtisks jautājums par lielo bezpajumtnieku problēmu, ar ko pilsēta saskaras ik dienas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sociālajos tīklos mākslas darbs ieguva rezonansi, kad mākslinieks ar bildi un video dalījās vietnē "Instagram". Pēc dažām stundām darbu tomēr kāds vadalis sabojāja, kurš uz ziemeļbriežiem izsmidzināja sarkanus degunus.

Atklājot darbu, Benksijs slavēja to cilvēku devīgumu, kuri filmēšanas laikā deva uz soliņa guļošajam vīrietim ēdienu un dzērienus.

Zem video Benksijs raksta:

"Dievs svētī Birmingemu. 20 minūtēs mēs uzfilmējām Raienu uz šī sola, garāmgājēji viņam iedeva karstu dzērienu, divas šokolādes tāfelītes un šķiltavas, kaut vai viņš neko nevienam nelūdza."

Garāmgājēji un tuvējie iedzīvotāji slavē šo darbu, jo šis grafiti parādot Ziemassvētku galvenās vērtības.

"Un tas acīmredzami ir saistīts ar lielo bezpajumtnieku problēmu, kas mums šajā teritorijā ir ievērojama, un tas ir kaut kas, ar ko mēs strādājam sadarbībā ar padomi un citām organizācijām, lai mēģinātu to risināt, tāpēc ir lieliski, ka kāds par to atgādināja," BBC komentēja kāds garāmgājējs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu