Cibuļska "Mountfield" iekļūst IHF Čempionu līgas pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oskars Cibuļskis
Oskars Cibuļskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" otrdien sasniedza Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas pusfinālu, kamēr Ronalds Ķēniņš un "Lausanne" nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru.

Čehijas komanda "Mountfield" ceturtdaļfināla atbildes spēlē viesos ar 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Šveices vienību "Zug", divu maču summā gūstot virsroku ar 5:1.

Cibuļskis turpina dziedēt savainojumu un otrdien laukumā nedevās.

Tikmēr Lozannas hokejisti izbraukumā ar 2:5 (1:2, 0:0, 1:3) piekāpās Zviedrijas klubam "Lulea", divu maču summā ciešot neveiksmi ar 3:7:

Ķēniņš laukumā pavadīja 13 minūtes un vienu sekundi, kuras laikā divas reizes meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Mountfield" pusfinālā tiksies ar Stokholmas "Djurgarden", bet par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies divas Zviedrijas komandas "Lulea" un Gēteborgas "Frolunda Indians".

"Lausanne" astotdaļfinālā divu maču summā pārspēja Čehijas klubu Plzeņas "Škoda", bet "Mountfield" ar 2:1 guva virsroku pār Vācijas vienību Manheimas "Adler".

No Latviju pārstāvošajiem hokejistiem apakšgrupu turnīrā piedalījās arī aizsargs Guntis Galviņš, taču viņa pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" komanda "play-off" nesasniedza.

Grupu kārtā 32 klubi tika salozēti astoņās apakšgrupās, no kurām katras divas labākās vienības iekļuva "play-off". Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bull".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu