ASV sankciju dēļ Lembergam nav iespējams saņemt deputāta algu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

ASV sankciju dēļ, Aivars Lembergs ir zaudējis iespēju saņemt deputāta algu, jo bankas ir pārtraukušas apkalpot viņa kontus. Taču nolikt deputāta mandātu Lembergs neplānojot, ziņo "TV3 Ziņas".

Vašingtona uzskata, ka Lembergs kā amatpersona ir iesaistīta milzīgā korupcijā. Šī iemesla dēļ Lembergam ar ģimeni liegts iebraukt ASV

Reaģējot uz to, premjers ir lūdzis pašvaldību lietu ministriju veikt pārbaudes Ventspils domē. 

"Es esmu uzdevis Pūces kungam izvērtēt vai Ventspils dome strādā atbilstoši valsts varai un likumam. Vai tur nav nepieciešama kāda rīcība no valdības vai Saeimas puses," sacījis Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Pašvaldību lietu ministrijā pagaidām atturas prognozēt vai pret Lembergu kā deputātu varētu tikt ievēroti kādi ierobežojumi. Nav arī skaidrs, kā Lembergs varēs turpmāk saņemt deputāta algu. 

Finanšu un kapitālu tirgus komisija vakar aicināja bankas pārtraukt apkalpot Lemberga kontus. Līdz ar to ir iesaldēti visi ienākošie un izdejošie darījumi.

Uz "TV3 Ziņu" jautājumu vai Lembergs nevarēs turpmāk saņemt deputāta algu, Ventspils mērs atbild, ka pēc Eiropas savienības direktīvas katram pilsonim ir tiesības uz kontu un, ka viņš pats maz izmantojot bankas.

Par spīti visām neskaidrībām, Lembergs deputāta mandātu neplāno nolikt. Uz to viņu nemudina arī ZZS, kuri uzticoties sadarbības partnerim. 

"Mēs esam pārsteigti, ka tieši šobrīd tas viss notiek. Es domāju, ka tas ir saistīts ar Latvijas amatpersonām, kuras ir sniegušas informāciju," sacījis Saeimas deputāts Armands Krauze (ZZS).

"Mēs paši iznesam informāciju un tad brīnāmies, ka notiek tādas vai citādas reakcijas", sacījis Saeimas deputāts Gundars Daudze (ZZS).

ASV finanšu ministrija Lembergu iekļāvusi melnajā sarakstā, jo uzskatījusi, ka viņš sistemātiski izmanto politiskās partijas un korumpētus politiķus saviem ekonomiskiem ieguvumiem.

Video: "TV3 Ziņas" sižets.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu