No universitātes izstājies deviņus gadus vecais Beļģijas brīnumbērns (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Laurent Simons

Lorents Simonss no Beļģijas, bija plānojis deviņu gadu vecumā pabeigt studijas Nīderlandē, taču šomēnes no studijām ir izstājies, ziņo BBC.

Lorenta Simona vecāki gribēja, lai zēns pabeidz studijas pirms savas dzimšanas dienas 26. decembrī. Tādējādi zēns būtu pirmais, kurš absolvējis universitāti līdz desmit gadu vecumam.

Taču universitāte paskaidrojusi, ka līdz zēna dzimšanas dienai vēl ir daudz eksāmenu, kuri Lorentam jānoliek.

Vecāki noraidīja universitātes piedāvājumu par absolvēšanu 2020. gada vidū un izņēma zēnu no mācību iestādes.

Bērnam trīs mēnešu laikā bija paredzēts pabeigt elektrisko inženieriju kursu, kuru parasti studē trīs gadus.

Lorenta tēvs, Aleksandrs Simonss, holandiešu medijiem norādījis, ka universitāte kritizējusi viņa par dēla biežu atspoguļošanu medijos.

"Mums tika sacīts, ka ar plašsaziņas līdzekļu uzmanību mēs izdarām pārāk lielu spiedienu uz savu dēlu un, ja tas tā turpināšoties, būšot jāveic psihiatriskā pārbaude," bērna tēvs sacījis holandiešu laikrakstam "De Volkskrant".

"Ja kāda bērns labi spēlē futbolu, tad visi uzskata, ka mediju uzmanība ir laba lieta. Manam dēlam ir cita veida talants, kāpēc viņam nevajadzētu par to lepoties," minējis tēvs.

Eindhovenas Tehniskajā universitāte skaidrojusi, ka zēns nevar pabeigt studijas līdz savai desmitajai dzimšanas dienai, jo netiktu attīstīts radošums un kritiskā analīze. Ja kursi tiktu steidzināti, ciestu viņa akadēmiskā attīstība.

Universitāte arī lūgusi neizdarīt pārmērīgu spiedienu uz zēnu, jo viņam piemīt nepieredzēts talants. 

Portāls "Apollo" jau iepriekš ziņojis par brīnumbērnu no Beļģijas.

Pasniedzēji puisi raksturo kā "neatkārtojamu". Viņa IQ līmenis ir 145, viņš prot četras valodas, un apkārtējie viņu salīdzina ar slaveno fiziķi Albertu Einšteinu un zinātnieku Stīvenu Hokingu.

Lorents vidusskolu pabeidza 18 mēnešu laikā vien astoņu gadu vecumā, savukārt bakalaura grādu viņš ieguva tikai deviņos mēnešos.

Pēc bakalaura grāda iegūšanas Lorents gatavojas iegūt arī doktora grādu elektriskajā inženierijā, kā arī paralēli apgūt prasmes medicīnā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu