Patents sniedz atbildi uz mūžseno jautājumu par tualetes papīru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Daudzas desmitgades cilvēku prātus nodarbina "svarīgs" jautājums - kā vispareizāk karināt tualetes papīru? Viena nometne uzskata, ka plēšamajai daļai jābūt pret lietotāju, tikmēr otra uzskata, ka pret sienu. Atbildi uz šo mokošo jautājumu atklājis kāds patents, vēsta portāls "Postimees".

Daži pat apgalvo, ka pēc pieejas šim jautājumam ir iespējams sadalīt cilvēci divās grupās. Visiem par laimi nesen atklātībā parādījies šī ļoti populārā un vajadzīgā produkta patents no 1891. gada, kas reizi par visām reizēm sniedz atbildi uz šo dilemmu.

Foto: João Rocha

Lai arī daudziem var šķist, ka konflikts starp abām nometnēm ir izdomāts, tā nebūt nav - pētījumi pierāda, ka tualetes papīra pozīcija kalpo par biežu strīdu iemeslu gan ģimenēs, gan augstskolu kopmītnēs. Internetā klejo kāds stāsts par to, kā sieviete, kas bija nofotografējusies savā vannasistabā, saņēma vairāk kā 20 ziņas no vīriešiem iepazīšanās aplikācija, kas norādījuši, ka viņai ir "nepareizi" novietots tualetes papīrs.

Par šo jautājumu ir veiktas masīva mēroga aptaujas - 52% aptaujāto devuši priekšroku tam, ka papīra strēmele ir novietota pret viņiem, 40% - pret sienu, savukārt astoņiem procentiem ir bijis vienalga.

Savas domas par pareizo tualetes papīra izmantošanas veidu bijis tā izgudrotājam, amerikānim Setam Vileram. Lai arī viņš neizgudroja pašu papīru, viņš bija pirmais, kurš patentēja tualetes papīra ruļļus ar perforācijām, kas ļautu viegli noplēst nepieciešamo papīra daudzumu. Savu patentu viņš reģistrējis Ņujorkā 1883. gadā.

Foto: Google Patents

Nu, kad cilvēce ir atklājusi orģinālā dizaina veidotāja vīziju, mēs varam fokusēties uz citām sabiedrībā aktuālām problēmām!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu