Ātrslidotājs Silovs izcīna astoto vietu pasaules kausa finālā masu startā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais ātrslidotājs Haralds Silovs piektdien Japānas pilsētā Nagano pasaules kausa (PK) finālā ar masu startu izcīnīja augsto astoto vietu.

Silovs pirmajā pusfināla slidojumā izcīnīja astoto vietu, kas viņam ļāva iekļūt finālā, kurā viņš izcīnīja astoto pozīciju. Latvietis no 16 apļiem trijos starpfinišu sasniedza pirmajā vai otrajā vietā, un pēc astotā apļa par to tika atalgots ar trim punktiem, tos turpinājumā vairs nespējot nopelnīt. Šāds sniegums Silovu ierindoja astotajā pozīcijā, lai arī finišu viņš sasniedza 11.pozīcijā.

Uzvaru masu startā svinēja kanādietis Džordans Belčos, otrais palika Džoijs Mantija no ASV, bet bronzu ieguva Bārts Svings no Beļģijas.

Masu starta finālā kopumā piedalījās 17 sportisti.

Šajā disciplīnā Silovs Pasaules kausa kopvērtējumā iekrājis 232 punktus, kas dod 14.vietu kopvērtējumā.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē un bija 15.pozīcijā 1000 metros, bet masu startā, kas debitēja Olimpiādes programmā, nepārvarēja pusfināla barjeru.

Šosezon Pasaules kausā ātrslidošanā paredzēti pieci posmi un finālposms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu