"Rīgas namu pārvaldnieks" darbiniekiem sarīko balli teju par 70 000 eiro (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Tuvojoties svētku laikam, daudzi uzņēmumi saviem darbiniekiem rīko Ziemassvētku balles. "Rīgas namu pārvaldnieks" pagājušajā sestdienā sarīkojis balli teju par 70 000 eiro, ziņo "TV3 Ziņas".

Pagājušajā sestdienā "Rīgas namu pārvaldnieks" saviem darbiniekiem sarīkojis Ziemassvētku balli par 69 000 eiro. Dokumentos balle tiekot dēvēta par saliedēšanās pasākumu. Darbiniekiem, kuri balli vēlējušies apmeklēt bijis jāiemaksā dalības maksa septiņu eiro apmērā.

Ernests Saulītis, kurš ir jaunais "Rīgas namu pārvaldnieka" vadītājs, bijušais "Rīgas satiksmes" priekšnieks, raidījumam skaidrojis, ka pasākumu apmeklējuši vairāk nekā 1000 dalībnieku, tāpēc ballei iztērēto summu var uzskatīt par adekvātu. Katru gadu tiekot rīkotas šādas balles, un tas nesot nekas īpašs.

"Summa iegūta iepirkuma rezultātā, bija trīs pretendenti un summa sastāv no vairākām daļām – ēdināšana, zāles īre un pats izklaides pasākums. Šis pasākums nav īpaši dārgāks kā iepriekšējos gadus. Cena nedaudz pieaugusi. Godīgi sakot, kāpēc gan šiem cilvēkiem nepienāktos šis pasākums," "TV3 Ziņām" skaidrojis Saulītis.

Vairāk nekā sešu miljonus eiro "Rīgas namu pārvaldnieks" glabājis "PNB" bankā, kura šī gada rudenī tika pasludināta par maksātnespējīgu. Naudu vēl joprojām nav izdevies atgūt, nav zināms, vai tas jebkad notiks. Bet tas nav bijis iemesls, lai izvērtētu, vai 70 000 eiro ballei nav nelietderīgi iztērēti.

"Visi šie notikumi jau bija notikuši pirms šīs valdes, kura tika iecelta novembrī, iepirkuma procedūra jau bija veikta. Otrkārt, reāli zaudējumi nav, tie ir muļķīgi apgalvojumi, ka no tā ir radušies kaut kādi zaudējumi, nav cietuši arī klienti. Un "RNP" finansiālo stāvokli absolūti šis te neietekmē," sacījis Saulītis.

Rīgas pašvaldība un pilsētas mērs Oļegs Burovs ir "Rīgas namu pārvaldnieka" kapitāldaļu turētājs. Burovs "TV3 Ziņām" atteicies komentēt situāciju.

"Diemžēl nevaru sniegt nekādu informāciju par šo jautājumu, jo pirmo reizi par to dzirdu no jums. Šī kapitālsabiedrība ir domes priekšsēdētāja pakļautībā, bet nepieciešamības gadījumā pieprasīšu informāciju un informēšu jūs par pārbaudes rezultātiem. Mans personīgais viedoklis – ka šā brīža situācijā tas nav pieņemams, it īpaši, kad ir pazaudēti miljoni "PNB" bankā," raidījumam savu viedokli paudusi mēra vietniece Anna Vladova.

Iepriekšējā gadā "Rīgas namu pārvaldnieka" peļņa bijusi pusotrs miljons eiro.

Video: Sižets no "TV3 Ziņas".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu