Iespējamo ārkārtas vēlēšanu priekšvakarā Rozentāle pamet "Saskaņu" un pievienojas GKR (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nils Ušakovs, Andris Ameriks un Baiba Rozentāle pirms Rīgas domes sēdes.
Nils Ušakovs, Andris Ameriks un Baiba Rozentāle pirms Rīgas domes sēdes. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes deputāte Baiba Rozentāle ir izstājusies no partijas "Saskaņa" un uzrakstījusi iesniegumu par pievienošanos partijai "Gods kalpot Rīgai" (GKR), vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto". 

Rozentāle raidījumam teikusi, ka no "Saskaņas" izstājusies 10. decembrī. Prasīta par iemesliem, viņa atbildēja, ka lēmums nav bijis saistīts ar pēdējā gada skaļajiem korupcijas skandāliem Rīgas domē. 

"Es nevarēju realizēt to, kādēļ iestājos partijā. Neredzēju, ka ir vēlme apvienot sabiedrību," raidījumam teica Rozentāle.

Rozentāle pagaidām neesot izlēmusi, vai vēlas kandidēt no GKR saraksta, ja notiks Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, taču GKR valdes loceklis un Rīgas mērs Oļegs Burovs raidījumam apstiprinājis, ka Rozentāli plāno iekļaut kandidātu sarakstā. 

Burovs norādījis, ka partija pieņēmusi lēmumu ārkārtas vēlēšanās startēt atsevišķi no līdzšinējā partnera "Saskaņas". Vēlēšanās nekandidēs bijušais Rīgas vicemērs un tagad Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks, bet partijas mēra kandidāts būs pats Burovs.

Viņš teica, ka partija šobrīd strādā pie "jaunu seju" piesaistīšanas - gan no citiem politiskiem spēkiem, gan no sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem. 

Rozentāle "Saskaņā" iestājās 2011. gadā, pirms ārkārtas Saeimas vēlēšanām. Rīgas domē Rozentāle tika ievēlēta 2013. gadā.

Pirms tam viņa kandidējusi 9. Saeimas vēlēšanās no Tautas partijas saraksta, bet 2009. gada jūnijā kļuva par veselības ministri Valda Dombrovska valdībā. Šo amatu viņa zaudēja līdz ar Tautas partijas izstāšanos no valdības koalīcijas 2010. gadā. Tai pašā gadā Rozenāle kandidēja 10. Saeimas vēlēšanās no apvienības "Par labu Latviju" saraksta. 

Kā ziņots, ja Saeima pieņems Rīgas domes atlaišanas likumu, ārkārtas vēlēšanas galvaspilsētā tiek plānotas 2020. gada 29. februārī.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu