Visu laiku pieprasītākā filma! "Dvēseļu putenis" turpina gāzt pašmāju kino rekordus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Dvēseļu putenis"
"Dvēseļu putenis" Foto: publicitātes

Režisora Dzintara Dreiberga filmu "Dvēseļu putenis" piecu nedēļu laikā noskatījušies 207 892 skatītāji, kas ir pašmāju kino skatīšanās rekords atjaunotās Latvijas vēsturē.

Filmas veidotāji un tās izplatītāji Latvijā "Uz kino" un "Kinopunkts" norādīja, ka Dreiberga filma piecu nedēļu laikā ne vien pārspējusi visus līdzšinējos pašmāju kino skatīšanās rekordus atjaunotās Latvijas vēsturē, bet kļuvusi arī par visu laiku pieprasītāko un skatītāko filmu Latvijas kinoteātros.

Kara drāma "Dvēseļu putenis" uz Latvijas kino ekrāniem nonāca šā gada 8.novembrī un piecu nedēļu laikā to noskatījušies jau 207 892 apmeklētāji. Filmas pārstāvji atzīmēja, ka pēc Nacionālā Kino centra datiem tādā pašā laika periodā līdz šim populārāko pašmāju filmu "Rīgas sargi" bija skatījuši vairāk nekā 123 000 tūkstoši skatītāju.

Tāpat filmas "Dvēseļu putenis" skatīšanās apjomi pārsnieguši visas programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros tapušās filmas, to skaitā Annas Vidulejas filmu "Homo novus", kurai bija 91 561 apmeklētāji, Ināras Kolmanes filmu "Bille" - 60 215 skatītāji un Madaras Dišleres filmu "Paradīze ’89", kurai bija 57 386 skatītāji. Tāpat "Dvēseļu putenis" ir apsteidzis arī citas populārākās pašmāju filmas, piemēram, Aigara Graubas filmu "Nameja gredzens", kuru noskatījās 82 285 skatītāji un Oskara Rupenheita filmu "Kriminālās ekselences fonds", kuru noskatījās 81 526 skatītāji.

Filmas pārstāvji pievilda, ka "Dvēseļu putenis" pārspējusi ne tikai pašmāju filmu kino skatījumu rekordus, bet arī kļuvusi par visu laiku skatītāko filmu Latvijas kinoteātros, pārspējot tādus populārākos ārzemju kino kases grāvējus kā "Titāniks" un "Avatars", ko 51 nedēļas laikā bija noskatījušies 200 190 cilvēku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu