Porziņģis ar lielisku spēli palīdz "Mavericks" izcīnīt uzvaru pār NBA līdervienību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis naktī uz otrdienu (pēc Latvijas laika) demonstrēja lielisku sniegumu, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt panākumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 120:116 pārspēja vienu no līgas vadošajām komandām Milvoki "Bucks", kas uzvarēja iepriekšējās 18 spēles pēc kārtas.

Porziņģis nospēlēja 33 minūtes un guva 26 punktus. Viņš trāpīja 5 no 11 divpunktu un 4 no 8 trīspunktu metieniem, kā arī visus 4 izpildītos "sodiņus".

Latvieša kontā "double-double", jo izdevās arī izcīnīt 12 atlēkušās bumbas. Liepājnieks veica arī 4 rezultatīvas piespēles, bloķēja 2 metienus, pieļāva 2 kļūdas un saņēma 2 piezīmes.

"Mavericks" iemeta par 20 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Porziņģis. Viņam bija labākais +/- rādītājs šajā mačā.

Uzvarētāju labā 26 punktus guva arī Sets Karijs, 15 pievienoja Dorians Finnijs-Smits, bet Džeilens Bransons iemeta 13 punktus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" spēja uzveikt vienu no līgas spēcīgākajām komandām, kaut arī nespēlēja līderis Luka Dončičs, kurš iepriekšējā mačā guva potītes traumu.

Arī pretiniekiem traumas dēļ nespēlēja vadošais saspēles vadītājs Ēriks Bledso.

"Bucks" līderis Jannis Adetokunbo guva 48 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, tomēr ar to bija par maz, lai viņa komanda pagarinātu 18 uzvaru sēriju.

Vēl mājiniekiem rezultatīvs bija Kails Korvers, kurš guva 17 punktus (realizēti 5 no 7 tālmetieniem).

18 uzvaru sērija bija garāka "Bucks" klubam kopš 1970./71. gada sezonas, kad Milvoki komanda vienīgo reizi tās pastāvēšanas vēsturē izcīnīja NBA čempionu titulu.

Tolaik izdevās uzvarēt 20 mačos pēc kārtas. Komandu pārstāvēja NBA leģendas Karīms Abduls-Džabars (tad vēl bija zināms kā Lūiss Alsindors) un Oskars Robertsons. 

Mača pašā sākumā "Mavericks" nokļuva iedzinējos ar 1:8. "Bucks" vienībai tā arī bija lielākā vadība (7 punkti) šajā mačā.

Otrajā ceturtdaļā Dalasa iekrāja 16 punktu pārsvaru, tomēr turpinājumā tas tika pazaudēts.

Trešajā ceturtdaļā Milvoki uz īsu brīdi pārņēma vadības grožus, taču spēles beigu daļā "Mavericks" atkal spēlēja labāk un izcīnīja uzvaru. 

Ceturtajā ceturtdaļā Porziņģis trāpīja divus tālus trīspunktu metienus, izšķirošā brīdī palīdzot komandai nosargāt pārsvaru.

"Mavericks" komanda ar 18 uzvarām un 8 zaudējumiem ieņem 3. vietu Rietumu konferencē.

Savukārt "Bucks" ar bilanci 24-4 ir Austrumu konferences līdervienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu