Brīdina par "Whatsapp" kļūdu, kura var izdzēst ziņas un apturēt lietotnes darbību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Atklāta kļūda "Whatsapp" lietotnē, kur ar vienu ziņu iespējams ātri iznīcināt visas grupas sarakstes un apturēt lietotnes darbību, ziņo "Independent".

Kiberdrošības firma "Check Point" sacījusi, ka ziņa iznīcina grupas sarakstes un aptur lietotni visiem grupas dalībniekiem. Ikvienam, kurš saskarsies ar problēmu, nāksies atinstalēt un atkārtoti instelēt "Whatsapp", lai to atkal varētu izmantot. Pēc atkārtotas lietotnes instalēšanas, lietotājs nevarēs atgriezties grupu sarakstēs vai piekļūt ziņu vēsturei.

"Whatsapp" esot informēts par problēmu un kopā ar lietotnes atjauninājumiem kļūda esot novērsta, taču "Check Point" brīdinot, ka, lai pasargātu sevi no kļūmes ir jāatjauno lietotne.

"Spēja apturēt iespēju cilvēkiem izmantot "Whatsapp" un izdzēst grupu tērzēšanas vēsturi, ir ļoti jaudīgs ierocis," "Independent" pastāstījis "Check point" produktu ievainojamības projektu vadītājs.

Kļūme pirmo reize tika atklāta šī gada augustā. 

"Pateicoties "Check point" mēs septembra vidū ātri atrisinājām šo problēmu visās "Whatsapp" lietotnēs. Pievienojām arī jaunas vadības ierīces, lai novērstu cilvēku pievienošanu nevēlamām grupām un komunikāciju ar neuzticamām personām," ziņojis "Whatsapp" programmatūras inženieris Erens Krets.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu