Agresīva braukšana un bēgšana no notikuma vietas. Īrijā tiesā latvieti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Īrijā, Droghedas rajona tiesas priekšā stājies kāds latvietis, kurš ar savu auto izraisījis sadursmi ar citu automašīnu. Pēc negadījuma viņš mēģinājis aizbēgt no notikuma vietas, gandrīz notriecot policistu, kurš tajā brīdī gan nepildīja savus amata pienākumus, ziņo portāls "Baltic-Ireland".

Incidents noticis pagājušā gada oktobrī pie Droghedas veikala Lidl.

34 gadus vecā Ingara Kļaviņa rīcību tiesnese novērtējusi kā "absolūti noziedzīgu" un norādīja, ka pret to nevar būt ne mazākās iecietības.

2018. gada 17. oktobra vakarā pēc plkst 19:00 tika saņemts ziņojums par incidentu, kura laikā Kļaviņa vadītā automašīna pie veikala Lidl bija ietriekusies citā auto. Notikušā liecinieks bijis kāds policists, kurš tuvojies incidenta vietai, taču Kļaviņa vadītais auto pārsviedies uz pretējo ceļa pusi un braucis viņam tieši virsū. Tāpēc, lai izvairītos no notriekšanas, vīrietis bija spiests nolēkt malā. Kļaviņa vadītais auto braucis pa nepareizo ceļa pusi, liekot pretim braucošajam auto strauji bremzēt.

Seržants apsekojis notikuma vietu, iztaujājis cietušo pusi un pēc tam konstatējis, ka vainīgā automašīna esot novietota uz piebrauktuves pie kādas netālu esošās mājas.

Incidenta izraisītājam Kļaviņam tika izvirzītas apsūdzības agresīvā braukšanā, sadursmes izraisīšanā, bēgšanā no notikuma vietas un braukšanā bez apdrošināšanas.

Tiesa uzklausīja, ka Kļaviņam esot 17 iepriekšējas sodāmības. Viņš pieķerts braucam bez vadītāja apliecības un apdrošināšanas arī 2018. gada 3. maijā.

Kļaviņa aizstāve informējusi tiesu, ka viņš dzīvo Īrijā kopš 2007. gada un viņam ir trīs bērni. Advokāte piebildusi, ka Kļaviņš nestrādājot, un viņa iztikas līdzekļi ir ļoti ierobežoti. Viņa uzrunāja tiesu ar lūgumu ņemt vērā, ka apsūdzētais ir darbam piemērots un spējīgs, tādējādi varētu dot labumu sabiedrībai, veicot sabiedriskos darbus.

Taču tiesnese Eirinn McKiernan norādīja, ka mēģinājums uzbraukt ar auto gardam ir absolūti noziedzīga rīcība, pret ko nav pieļaujama iecietība, tāpēc apsūdzētais nesaņems iespēju savu vainu izlīdzināt ar sabiedrisko darbu.

Tiesa Ingaram Kļaviņam par braukšanu bez apdrošināšanas uz četriem gadiem atņēma tiesības sēsties pie stūres, bet par agresīvu braukšanu piesprieda četru mēnešu cietumsodu un atņēma tiesības uz sešiem gadiem. Par braukšanu bez vadītāja apliecības un apdrošināšanas 3.maijā sodam tika pievienots vēl divu gadu aizliegums sēsties pie stūres.

Tiesnese noraidīja advokātes lūgumu Kļaviņam cietumsodu piemērot nosacīti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu