Slavens golferis Grētu Tūnbergu salīdzina ar Hitleru un Staļinu (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grēta Tūnberga un Gonzalo Fernandezs-Kastano
Grēta Tūnberga un Gonzalo Fernandezs-Kastano Foto: SIPA/Apollo kolāža

Eiropas golfa tūres uzvarētājs Gonzalo Fernandezs-Kastano nesen lielu kritiku izpelnījās pēc tam, kad savā "Twitter" kontā publicēja grafiku ar viņa pēdējā gada pārlidojumos izdalīto ogļskābās gāzes emisiju. Attēla aprakstā golferis izvēlējās atzīmēt arī jauno vides aktīvisti Grētu Tūnbergu, vēsta "The Sun".

Fernandess-Kastano aizvadītā gada daudzie pārlidojumi kopā ir izdalījuši 23 tonnas ogļskābās gāzes emisijas. Ar šādu statistiku "palielīties" vēlējās pats golferis, piebilstot: "Priecājies, Grēta Tūnberga."

Pašas grafikas publicēšana jau būtu pietiekami liels iemesls, lai golferis izpelnītos kritiku, bet Tūnbergas iekļaušana šajā tvītā saniknoja arī vides aktīvistes prāvo atbalstītāju grupu. Līdz ar to Golfera "Twitter" kontā sākās īstens karš.

Kāds "Twitter" lietotājs rakstījis: "Lielisks veids kā popularizēt savu brendu. Lielīšanās ar gaisā izplatīto ogļskābās gāzes emisiju 16 gadus vecai "Time" gada personai."

Uz šādu komentāru golferis nekavējās atbildēt, salīdzinot Tūnbergu ar diviem no vēstures atpazīstamākajiem personāžiem. "Nu un? Arī Ādolfs Hitlers 1938. gadā bija "Time" gada cilvēks. Tāpat kā Josifs Staļins - nevis vienreiz, bet divreiz," rakstījis golferis.

Šāds sportista izgājiens "Twitter" lietotājus saniknojis vēl vairāk. 

"Apvainot 16 gadus vecu meiteni, kura vēlas, lai mēs nenomirstam. Tu droši vien jūties ļoti liels un gudrs, malacis," rakstījis kāds lietotājs.

Kāda cita persona aicināja golferi pārdomāt savas darbības: "Iedomājieties sevi skatoties telefonā un domājot: "Varētu pakaitināt pusaudzi, kura man neko nav nodarījusi." Labais cilvēk, lūdzu izvērtējiet savas darbības "

Vēl viens lietotājs apšaubīja golfera vecumu: "Jāsāk domāt, kuram šeit ir 39 gadi un, kuram 16."

Visbeidzot, Fernandezs-Kastano veica ierakstu, kritizējot, viņaprāt, pārlieku jūtīgos "Twitter" lietotājus.

Tūnberga 2018. gada augustā pieteica streiku skolai, katru nedēļu protestējot pie Zviedrijas parlamenta ēkas Stokholmā. Pakāpeniski viņas protesta veids piesaistīja arvien plašāku uzmanību, pamudinot skolēnus uz līdzīgiem protestiem arī citās valstīs. 

Meitene ir kļuvusi par seju jauniešu kustībai pret politiķu bezdarbību klimata un vides aizsardzības jomās.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu