"Vai ir kāda alternatīva iespējai izmest vējā tūkstošiem eiro?" Igaunijā vairākās pilsētās nerīkos gadumijas uguņošanu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFI

Igaunijas pilsētas Valga, Pērnava un Otepē šoreiz nerīkos gadumijas uguņošanu, jo sabiedrībā aizvien biežāk izskan viedoklis, ka tas nav vienīgais veids, kā izlietot svētkiem atvēlētos līdzekļus, turklāt pirotehnika piesārņo vidi un salūta troksnis rada stresu dzīvniekiem.

Valgas pašvaldība reaģējusi uz iedzīvotāju aptauju, kurā atteikšanos no uguņošanas atbalstījuši 53% respondentu, un pieņēmusi lēmumu par ietaupīto naudu izrotāt egles pie pilsētas kultūras centra un sagatavot Ziemassvētku dāvanu dzīvnieku patversmei.

Līdzīgu izvēli izdarījusi arī Pērnava, kas iepriekšējā gadumijā par astoņas minūtes ilgu uguņošanu izdeva 4000 eiro.

"Mēs apspriedāmies, vai ir kāda alternatīva iespējai izmest vējā tūkstošiem eiro, un nolēmām, ka labāk veltīsim spēkus skaistākiem gaismas rotājumiem," pastāstījis pilsētas mērs Romeks Kozenkraniuss.

"Lai gan neesam pirmā pašvaldība, kas atsakās no uguņošanas, arī mēs ar savu lēmumu gribam rādīt labu paraugu."

Tādu pašu lēmumu pieņēmusi arī Otepē pilsēta, uzklausot dzīvnieku draugu viedokli un ņemot vērā remontdarbus, kas turpinās pilsētas galvenajā laukumā, raksta Dienvidigaunijas reģionālais laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Savukārt Igaunijas Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība aicinājusi cilvēkus zināt mēru, rīkojot uguņošanu daudzdzīvokļu namu pagalmos, bet Zaļo partija ieteikusi ierobežot pirotehnikas pārdošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu