Sargiet mīluļus! Suns Lielbritānijā apēd vairāk nekā 30 Ziemassvētku eglītes rotājumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Mūsu četrkājainie mīluļi ir ļoti zinātkāras un dažkārt nebēdnīgas būtnes. Pavisam bēdīgi tas beidzies kādam sunim un viņa saimniecei Lielbritānijā - slepenā našķošanās beigusies ar divām smagām operācijām, vēsta portāls "The Guardian".

Septiņus gadus vecais labradors pagājušajā nedēļā pārcietis divas operācijas - no viņa vēdera dobuma izvilktas vairāk nekā 30 lentes no paštaisītiem piparkūku eglītes rotājumiem.

Rijīgā labradora saimniece, 37 gadus vecā Reičela Bulmere, atklājusi, ka izcepusi rotājumus, kurus vēlāk bija plānojusi dāvināt tuviniekiem, un atstājusi tos uz virtuves galda dāvanu maisiņos.

"Biju pārliecināta, ka tos nevar aizsniegt, taču tad pamanīju, ka trūkst dažu rotājumu. Es, protams, uzreiz sapratu, kurš ir vaininieks," stāstījusi sieviete.

Viņa min, ka nebēdnīgais suns Mārlijs bieži vien ir pamanījies apēst ko tādu, kas viņam nebūtu bijis jaaiztiek, taču parasti viss beidzies ar vēdera izeju. Šoreiz gan bijis citādi - suns ir sācis savādi uzvesties un izskatījies šoka stāvoklī. Pēc laika mīlulis sācis nekontrolējami vemt un izspļāvis rotājuma lentīti.

Divu operāciju gaitā, kuras ilga trīs stundas, veterinārārstiem izdevies no Mārlija vēdera izņemt 34 lentes, kas suņa gremošanas traktā veidoja potenciāli nāvējošu blokādi. Operācijas laikā tāpat atklājies, ka suņa kuņģī "aizkavējušies" ir pāris norīti kauli.

Pēc četrām dienām, kas pavadītas intensīvā uzraudzībā, nu Mārlijs un viņa saimniece ir atgriezušies mājās.

Veterinārārste, kura operēja Mārliju, piebildusi: "Ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka dažādi Ziemassvētku rotājumi un potenciāli bīstami objekti ir nepieejami mūsu četrkājainajiem draugiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu