Īlons Masks atklāj, kādas īpašības viņš meklē jaunajos darbiniekos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Tesla" īpašnieks Īlons Masks
"Tesla" īpašnieks Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Lai strādātu pie Īlona Maska, iespējams, nav vajadzīga augstākā un pat vidējā izglītība, ziņo portāls "Business Insider". Pasaulslavenais uzņēmējs atklāj, kādas īpašības viņš meklē jaunajos darbiniekos. 

Īlons Masks apstiprinoši ir atbildējis uz jautājumu, vai vēljoprojām, piesakoties pie viņa darbā, topošajiem darbiniekiem obligāta prasība nav vidējā vai augstākā izglītība

"Ja kāds ir absolvējis labu universitāti, tas var liecināt par to, ka nākotnē viņš būs spējīgs darīt nozīmīgas lietas, bet šajā gadījumā tas nav tik svarīgi," stāstīja Masks. 

"Tādiem cilvēkiem kā Bils Geits, Stīvs Džobs un Lerijs Elisons nebija augstākā izglītība, bet ja jums būtu iespēja viņus pieņemt darbā, protams, ka tā būtu laba ideja!"

Tā vietā, lai pasaulslavenais uzņēmējs skatītos uz augstākās izglītības papīriem, viņš daudz augstāk potenciālajos darbiniekos meklē pazīmes par izcilām spējām. Ja kādam pieredzē ir kāds izcils sasniegums, tad, visticamāk, tas turpināsies arī nākotnē, stāstīja Masks. 

Katru reizi intervijā ar potenciālo darbinieku Masks uzdod viņam vienu īpašu jautājumu. Viņš prasa, lai jaunais darbinieks izstāsta, kā viņš ir atrisinājis savas dzīves lielākās problēmas. Lai izvairītos no tā, ka kāds piesavinās cita darbus, viņš prasīs ļoti detalizētus jautājumus par potenciālā darbinieka izklāstīto problēmu, uz kuriem blēdis nevarētu tik viegli atbildēt. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu