Visvairāk šogad Latvijā cilvēki tiesāti par zādzībām un braukšanu reibumā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs attēls
Tiesa. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Šogad cilvēki visvairāk stājušies tiesas priekšā par zādzībām un transportlīdzekļu vadīšanu reibumā, liecina Tiesu administrācijas (TA) apkopotā informācija. 

Attiecīgi pēc Krimināllikuma 180.panta, proti, par zādzību, krāpšanu, piesavināšanos nelielā apmērā, līdz šī gada 18. decembrim tiesāti 1655 cilvēki, no kuriem 1262 bijuši ar iepriekšējo sodāmību, bet 241 bijusi sieviete. Lielākā daļa jeb 907 bijuši vecumā no 30 līdz 49 gadiem.

Visbiežāk jeb 798 gadījumos noziedzniekiem piespriests piespiedu darbs, bet 435 reizes tiesas arī piespriedušas īslaicīgu brīvības atņemšanu. 

Savukārt pēc Krimināllikuma 262. panta, proti, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, šogad tiesāti 1116 cilvēki, tostarp 36 sievietes. Savukārt 422 no šiem sodītajiem ir bijuši ar iepriekšēju sodāmību. Arī šo noziegumu visbiežāk pastrādājuši cilvēki vecumā no 30 līdz 49 gadiem. 

Par braukšanu reibumā, tāpat kā par zādzībām, tiesas visbiežāk piesprieda piespiedu darbu, proti, šāds sods piemērots 787 gadījumos. 115 gadījumos gan piemērota arī īslaicīga brīvības atņemšana. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu