Kā nezaudēt dzirksteli? Eksperti uzskata, ka veiksmīgu attiecību noslēpums ir tikties divreiz nedēļā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nekas nevar būt patīkamāks kā laiks, kuru pavadām kopā ar cilvēku, kuru patiesi mīlam. Tiesa, cilvēka psiholoģiju pārzinošie speciālisti uzskata, ka dažkārt labais patiesi var būt par daudz, vēsta portāls "Psychology Today".

Psihiatrs Skots Kerols portālam vēsta, ka laimīgu attiecību sākuma "atslēga" ir tikšanās ne biežāk kā divas reizes nedēļā. Eksperts to skaidro ar sekojošo - kad partneri tiekas retāk, viņi mazāku uzmanību pievērš otra sīkajiem trūkumiem un distance ļauj abiem mīlniekiem sevī radīt dziļākas jūtas pret otru.

"Svarīgi pieturēties pie tikai divām tikšanās reizēm nedēļā, lai cilvēkam būtu gana daudz laika apdomāt savas jūtas," minējis psihitars.

Viņa viedoklim pievienojas arī psihologs Sets Meijers. Viņš savos pētījumos atklājis, ka pārlieku bieži randiņi var negatīvi ietekmēt ilgtermiņa attiecības.

"Kā psihologs, kurš strādā ar klientiem tieši attiecību un ģimenes jautājumos, varu liecināt, ka steiga viennozīmīgi negatīvi ietekmē šo cilvēka dzīves sfēru," stāstījis Meijers.

Ka cilvēka attiecības ir tikko sākušās un abi partneri tiekas bieži, tas rada viltus ilūziju par tuvību un līdzatkarību, kas ir balstīta vien seksuālās attiecībās un intensīvās emocijās. Lai patiesi saprastu, kāds ir mūsu partneris, ir nepieciešami ilgi mēneši un gadi.

Psihologs ir pārliecināts, ka, ja attiecībās patiesi ir interese, līdzpārdzīvojums un vēlme būt kopā, iknedēļas tikšanās reižu skaits nebūt nav problēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu