"Uz sava vārda gribu līķi!" Skandalozajam bokserim Vailderam izdevies tikties ar Romas pāvestu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deontejs Vailders
Deontejs Vailders Foto: AFP / Scanpix

Deontejs Vailders ir viens no boksa pasaules bīstamākajiem un skandalozākajiem sportistiem. Bet, par spīti saviem izteikumiem un vēlmei nogalināt cilvēku, amerikāņu bokseris tika uzaicināts uz tikšanos ar Romas pāvestu, vēsta "Championat".

Pāvests Francisks Vailderu nozīmējis kā bokseru pārstāvi Miera popularizēšanā caur sportu.

Ir grūti saprast, kāpēc pāvests šādu titulu izvēlējies piešķirt tieši Vailderam. Profesionālajā cīņas sportā netrūkst sportistu, kuri ir ļoti reliģiozi un komentāros piezemēti. Amerikānis nebūt nav viens no šiem atlētiem.

Amerikānis ir viens no bīstamākajiem sava amata meistariem. Smagā svara bokseris savas karjeras laikā ir izcīnījis 43 uzvaras, no kurām 41 ir bijusi ar pretinieka nokautu. "Bronzas Bombardierim" atliek trāpīt vienu precīzu sitienu, lai nokautā nosūtītu pat planētas labākos boksa smagsvarus.

Bet, kā ir izteicies pats bokseris, viņam ar pretinieka, bieži vien, brutālu nokautēšanu nepietiek. Viņš vēlas, lai kāda no viņa cīņām beigtos ar letālu iznākumu.

"Uz sava vārda gribu līķi. Es to reāli gribu," 2018. gada martā kādā intervijā pilnā nopietnībā izteicies Vailders. Zinot viņa spējas, Vailders kādā vakarā, izejot ringā, reāli var izpildīt savu šaušalīgo vēlēšanos.

Šādi izteikumi, šķietami, nav bijuši tikai tukši vārdi vienas cīņas promotēšanas ietvaros, jo Vailders par savām slepkavnieciskajām tieksmēm runāja arī pirms cīņas šī gada maijā, kad viņš pirmā raunda ietvaros nokautēja Dominiku Brizilu.

"Dominika dzīvībai draud briesmas. Jā, es reāli runāju par viņa dzīvību. Joprojām vēlos, lai manu sasniegumu sarakstā ir arī līķis. Bokss ir vienīgais sporta veids, kur tu vari nogalināt cilvēku un tev par to vēl samaksā. Tad, kāpēc gan, lai es šādu izdevību neizmantotu," pirms dueļa ar Brizilu izteicās Vailders.

Līdz ar to, pāvesta Franciska vēlme Vatikānā uzņemt personu, kurš neslēpj, ka vēlas izbeigt cita cilvēka dzīvību, ir visnotaļ neparasta. Pašam Vailderam gan ir izskaidrojums vizītei Vatikānā. Viņaprāt, pāvests Francisks arī ir boksa fans.

"Satikt pāvestu Francisku bija liels gods. Viņš ir patiesi ievērojams vīrs, kurš pārstāv īstenu mīlestību, laimi un pasaules mieru. Tāpat viņam garšo pica un viņš ir liels boksa fans," savā "Instagram" kontā par tikšanos ar pāvestu izteicies pats Vailders.

Nākamā reize, kad "Bronzas Bombardieris" izies ringā, būs 22. februārī, kad starp viņu un britu Taisonu Fjūriju notiks revanša cīņa. Pirmajā abu smagsvaru duelī tiesneši nespēja nosaukt vienbalsīgu uzvarētāju un cīņa noslēdzās ar neizšķirtu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu