"Tie ir daži metri, kas jāpabeidz!" Mežciemā kārtējais "būvniecības šedevrs" - ietve uz nekurieni (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mežciema mikrorajona iedzīvotājus nepatīkami pārsteigusi kāda nepabeigta gājēju ietve pie nesen atvērtā tirdzniecības centra, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Tādēļ gājējiem, tostarp vecākiem ar bērnu ratiem un cilvēkiem ratiņkrēslā, lai turpinātu ceļu, piemēram, līdz gājēju pārejai, nākas brist dubļos. 

Decembrī Mežciemā atklāja jaunu tirdzniecības centru. Tika labiekārtota arī veikalam piegulošā teritorija: izveidots automašīnu stāvlaukums, izbūvētas ietves. Garākā ietve, kas ieklāta paralēli veikalam, apraujas nepabeigta. 

Iedzīvotāji šo situāciju uzskata par absurdu. Uz ietves varot nokļūt, dodoties ārā no vienas no veikala izejām pa gājēju pāreju pāri automašīnu stāvlaukumam. Uz gājēju pārejas teritorijas teritorijas attīstītāji pat pacentušies ierīkot ietaises, kas atvieglo pārvietošanos cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

Tomēr šī apsveicamā centība iedzīvotājiem šķiet bezjēdzīga, ja ietve atstāta nepabeigta, kā dēļ gājējiem turpināt ceļu nākas vai nu brist dubļos, vai nokāpjot no ietves un metot līkumu pa automašīnu stāvlaukumu, kas ir sarežģīti māmiņām ar bērnu ratiem vai cilvēkiem ratiņkrēslā.

"Diemžēl zeme, kur nav pabeigta ietve, nepieder tirdzniecības centram. Tā pieder citiem īpašniekiem. Uz svešas zemes nedrīkstam veikt būvniecības darbus," norādīja teritorijas apsaimniekotāja SIA "Riga Norge" pārstāvis Raimonds Kairovs. 

Nenoasfaltētais ietves posms ir niecīga daļa no milzīga, jaukta statusa kopīpašuma, uz kura atrodas vairākas apkaimes daudzdzīvokļu mājas. Zemes kopīpašumam esot vairāk nekā 10 īpašnieku, līdz ar to, lai ieklātu iztrūkstošo asfaltu dažu kvadrātmetru platībā, teritorijas saimniekiem būtu jārod kopsaucējs ar visiem kaimiņu zemes īpašniekiem.

Kairovs stāsta, ka "Riga Norge" nebija uzstājuši sarunas par vienošanos, kā pabeigt ietvi. Tas aizkavētu tirdzniecības centra būvniecību. Tādēļ uzņēmums saskaņojis šo projektu ar Rīgas būvvaldi, kurā ietves risinājums ir saskaņots. Nākotnē visi, kuri būvēšot blakus teritorijā, pieskaņosies būvvaldes prasībām un attīstīs visu infrastruktūru.

"Pilsēta cilvēkiem" arī nav mierā ar šādu risinājumu. Viņi uzskata, ka Rīgas pašvaldībai būtu jāiejaucas, lai gājēji un Mežciema iedzīvotāji varētu pilnvērtīgi izmantot šo infrastruktūru.

"Tie ir daži metri, kas jāpabeidz. Šī būve ir nepieciešama sabiedrībai. Vai nu dome pārņem savā īpašumā, vai sakārto to piespiedu kārtā, kā to dara ar graustiem," stāstīja "Pilsēta cilvēkiem" aktīvists Māris Jonovs. 

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu