Autovadītājiem jāuzmanās! Šorīt daudzviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apledojis ceļš. Ilustratīvs attēls
Apledojis ceļš. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

 Šorīt sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Rīgas apvedceļa (A5) posmā no Salaspils līdz Babīte, uz Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, uz Jelgavas šosejas (A8), uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Anneniekiem, uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Usmai, uz šosejas Jēkabpils–Terehova (A12) posmā no Varakļāniem līdz robežai, uz šosejas Grebņeva–Medumi (A13), kā arī uz autoceļiem Rēzekne–Gulbene (P36), Talsi–Stende–Kuldīga (P120) un Līgas–Kandava–Veģi (P130). 

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Dobeles, Jelgavas, Krāslavas, Ludzas, Rēzeknes, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimē. 

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 54 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienība.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci. LVC brīdina, ka uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai, sākot veikt manevrus.

Autobraucēji tiek aicināti informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555. Informācija tiek operatīvi nodota ceļu uzturētājiem rīcībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu