Japānas salā izskalota "spoku laiva" ar cilvēku mirstīgajām atliekām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Piektdien, 27. decembrī, kādā Japānas salā izskalota "spoku laiva", kurā atrasti piecu cilvēku līķi un divas galvas, ziņo raidsabiedrība BBC. 

Laiva tika izskalota uz Sado salas, Japānas ziemeļrietumu daļā. Izskalotā laiva bijusi ļoti bojāta un tai bijuši korejiešu uzraksti uz sāniem. 

Policija nevarēja apstiprināt, vai abas galvas piederējušas blakus esošajiem līķiem. Japāņu mediji ziņojuši, ka mirstīgās atliekas gandrīz pārvērtušās skeletos. Tas varētu liecināt par to, ka upuri ilgi atradušies jūrā. 

Šādas "spoku laivas", kas nāk no Ziemeļkorejas, Japānas krastos nav nekas neparasts. Parasti tās ir viscaur tukšas un tajās ir cilvēku mirstīgās atliekas. Ziemā galvenie iemesli, kāpēc jūrnieki mirst ir izsalkums un skarbie apstākļi. 

Iepriekšējie incidenti noveduši pie spekulācijām, ka mirušie cilvēki šajās "spoku laivās" ir no Ziemeļkorejas izraidītie vai spiegi, kas bēg no Ziemeļkorejas represīvā režīma. 

Vēl viens uzskats ir, ka nabadzīgie apstākļi, kādos ziemeļkorejiešiem jādzīvo, liek viņiem zvejot tālāk no mājām.

2017. gadā uz līdzīga kuģa zvejnieki tika atrasti dzīvi. Viņi uzreiz pieprasījuši, lai viņus nogādā atpakaļ Ziemeļkorejā. 

Japānas un Ziemeļkorejas saspringto attiecību dēļ pilna izmeklēšana atklātajai laivai būs ļoti sarežģīta. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu