Porziņģim neizteiksmīgs sniegums pret Rietumu konferences līdervienību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pret Rietumu konferences līdervienību Losandželosas "Lakers"

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 95:108 piekāpās Rietumu konferences līdervienībai Losandželosas "Lakers".

Porziņģis laukumā pavadīja nepilnas 30 minūtes, kuru laikā izdevās gūt 11 punktus (2p. 1/3, 3p. 3/7) un izcīnīt 7 atlēkušās bumbas.

Latvieša kontā arī 1 pārtverta bumba, 1 bloķēts metiens, 2 kļūdas, 5 piezīmes un negatīvs +/- rādītājs -8.

"Mavericks" līderis Luka Dončičs guva 19 punktus (2p. 5/8, 3p. 0/6, s.m. 9/9), veica 7 rezultatīvas piespēles un pieļāva arī 6 kļūdas.

Vēl viesu komandā 14 punktus iemeta Delons Raits, bet 12 punktus guva Dorians Finnijs Smits un arī Hosē Huans Barea.

"Lakers" rindās Entonijs Deiviss guva 23 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, 19 punktus iemeta Kentavioss Kaldvels-Poups, 15 punktus pievienoja Dvairs Hovards, bet Lebrons Džeimss guva 13 punktus un veica 13 rezultatīvas piespēles.

Porziņģis guva "Mavericks" pirmos piecus punktus šajā mačā. Vispirms viņš atklāja spēles rezultātu ar precīzu pustālo metienu, bet pēc brīža liepājnieks realizēja trīspunktnieku. Pirmajā ceturtdaļā Latvijas basketbolists trāpīja divus no pieciem metieniem no spēles.

Dončičam šī bija karjeras 100. spēle NBA. Mača sākumā viņam nesekmējās ar metienu precizitāti, pirmajā ceturtdaļā slovēnis trāpīja tikai divus no septiņiem metieniem no spēles. Viņš palīdzēja komandai panākt neizšķirtu 18:18, tomēr pēc pirmās ceturtdaļas Dalasa atradās iedzinējos ar 19:25.

Pirmajā ceturtdaļā Tims Hārdevejs juniors pārtvēra bumbu, aizskrēja pretuzbrukumā un trieca bumbu grozā no augšas. "Mavericks" šosezon trešais rezultatīvākais spēlētājs šajā epizodē guva kājas augšstilba traumu un laukumā vairs neatgriezās.

"Lakers" zvaigzne Džeimss pirmajā ceturtdaļā sasniedza karjerā veikto 9000 rezultatīvo piespēļu robežu. Iepriekš līgas vēsturē vēl tikai 8 spēlētājiem izdevies izdarīt tik daudz rezultatīvo piespēļu. Džeimss ir šīs sezonas līderis, vienīgais visā līgā vidēji mačā veicot vairāk nekā 10 rezultatīvas piespēles. 

Otrās ceturtdaļas vidū Porziņģis trāpīja savu otro tālmetienu šajā mačā, samazinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem (31:35). Pirmā puslaika beigās latvietis saņēma trešo piezīmi un tika nomainīts divas minūtes pirms lielā pārtraukumā.

Pēc brīža Dončičs nokrita uz muguras un sasita pakausi. Viņš pēc mirkļa arī devās uz ģērbtuvēm, taču otrajā puslaikā "Mavericks" līderis varēja spēli turpināt.

Porziņģis trešās ceturtdaļas beigās trāpīja savu trešo tālmetienu šajā mačā, taču "Lakers" pamazām audzēja pārsvaru, kas sasniedza 15 punktus pēc trim nospēlētām ceturtdaļām.

Ceturtā ceturtdaļa vairs bija tikai formalitāte, jo "Lakers" pārliecinoši nosargāja vadības grožus.

"Mavericks" ar 21 uzvaru un 11 zaudējumiem ieņem 5. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, kur "Lakers" ir līdere ar bilanci 26-7.

Video: "Lakers" - "Mavericks" spēles spilgtākie momenti

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu