"WhatsApp" vairs nebūs pieejams viedtālruņos ar novecojušām operētājsistēmām (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Ziņapmaiņas aplikācija "WhatsApp" no otrdienas, 31. decembra, pārtrauks darboties visos tālruņos, kam ir "Microsoft Windows" operētājsistēma, vēsta medijs "DailyMail".

Gigants "Facebook", kam pieder platforma, jau šajā gadā sāka ierobežot jaunu "Whatsapp" kontu izveidi uz "Microsoft" mobilajiem telefoniem.

Uzņēmums skaidroja, ka tas tiek ieviests tāpēc, ka viņi vairs aktīvi nestrādā ar "Windows" operētājsistēmām un līdz ar to neievieš vietnes atjauninājumus.

Kopš 2018. gada "Facebook" ir pakāpeniski pārtraucis "WhatsApp" pieeju uz dažādām ierīcēm.

"WhatsApp" pārstāvis norāda, ka vietne vairs nebūs pieejama uz ierīcēm, kas "nepiedāvā tādas iespējas, kādas mums ir vajadzīgas, lai nākotnē paplašinātu mūsu lietotnes funkcijas".

2018. gada sākumā "Whatsapp" izmantošana tika liegta visām "BlackBerry OS" ierīcēm.

2020. gadā "WhatsApp" nolēmis, ka vairs nebūs pieejami atjaunojumi arī vecākiem "Apple" modeļiem un "Android" mobilajiem.

"Android" versijas 2.3.7 un vecākas, kā arī iOS 8 un vecākas versijas zaudēs atbalstu ziņojumapmaiņas pakalpojumam ar 2020. gada 1. februāri.

Saskaņā ar "Google" datiem operētājsistēma "Android 2.3.7" bija pazīstama kā "Gingerbread" un sāka darboties 2010. gadā. Tā darbojas tikai aptuveni 0,3 procentos "Android" ierīču.

Saskaņā ar "Apple" teikto, tikai septiņi procenti ierīču darbojas mobilās operētājsistēmas versijā, kas ir vecāka par iOS 12 - kas tika izlaista 2018. gadā.

"Facebook" piederošais vietne turpinās sniegt atbalstu ierīcēm, kurās darbojas operētājsistēma "Android 4.0.3" vai jaunāka, un iPhone, kas darbojas ar operētājsistēmu iOS 9 un vecākām versijām.

"WhatsApp" paziņojumā vēstīts: "Tas mums bija grūts lēmums, bet pareizais, lai dotu cilvēkiem labākus veidus, kā uzturēt kontaktus ar draugiem, ģimeni un mīļajiem."

Šā gada sākumā pats "Microsoft" ierosināja, ka "Windows 10 Mobile" lietotājiem vajadzētu pārslēgties uz "Android" vai "iOS" ierīcēm, jo tam nav lietotņu atbalsta.

"Windows Phone" operētājsistēma tika palaista 2010. gada oktobrī, un pēc tam 2015. gadā to nomainīja "Windows 10 Mobile".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu