Apsaimniekotāji: Uguņošana daudzdzīvokļu namos ir likumpārkāpums, kas var izraisīt bēdīgas sekas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nekustamo īpašumu apsaimniekotāji atgādina, ka uguņošana daudzdzīvokļu namu pagalmos ir likumpārkāpums, kas var izraisīt ļoti bēdīgas sekas, ziņo raidījums "TV3 Ziņas". Katru gadu pašdarbnieku šauto raķešu dēļ, tiek bojātas automašīnas, izsisti stikli, un ir pat ugunsgrēka draudi.

Nekustamo īpašumu apsaimniekotāji skaidro, ka  uguņošana daudzdzīvokļu namu pagalmos ir pārkāpums, taču iedzīvotāji bieži vien par to nemaz neaizdomājas, un šauj raķetes uz nebēdu gan Vecgada vakarā, gan labu laiku pirms, un pēc svinībām.

Šādā veidā šīs tiesību normas tiek pārkāptas vairākkārt. Iedzīvotāji ignorējot aizliegumu pirotehnikas izmantošanai daudzdzīvokļu māju pagalmos, lietojot to sveša īpašuma, piemēram, automašīnu tuvumā, kā arī apdraudot apkārtējo cilvēku veselību un pat dzīvību.

"Iekšpagalmos cieš gan automašīnas, jo raķetēm virziens mainās. Trāpa lodžijās, ko cilvēki izmanto kā noliktavas. No terasēm šauj. Ir bijuši gadījumi, kad pazemes stāvvietās ielido iekšā," norāda apsaimniekotāja "Civinity" vadītājs Ardis Pāvilsons. 

Bijušais politiķis Veiko Spolītis arī reiz ir kļuvis par pašdarbnieku - salūta šāvēju upuri. Viņa īpašumu reiz sabojāja nomaldījusies salūta raķete:

“Pakešu logā caurums, pašiem jālāpa, dārga padarīšana. Atklājām pārāk vēl, pašiem vien būs jāmaksā.”

"Pirms diviem gadiem naktī intensīvajā šaušanas laikā strauji bremzējām, kad uz ceļa izskrēja suns, kurš nesaprata ne rīta, ne vakara. Pilnīgi apdullis un pārbijies, rokās nedevās, bet bija redzams, ka izmucis no kādas mājas. Daudz gadījumi dzirdēti, kur suņi cietuši. Arī mans. Esmu pilnībā pret raķešu šaušanu," portālā "Facebook" raksta Ilze. 

Vairākas pašvaldības Igaunijā jau atteikušās no vecgada vakara uguņošanas, un Siguldā šīs gadumijas salūts arī, visticamāk, būs pēdējais, jo pašvaldības vadītājs uzskata, ka novecojušo tradīciju var aizstāt ar gaismas šovu, kas gan būs dārgāks par ierasto salūtu.

Video: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu