Pasečņiks palīdz "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru NBA spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Anžejs Pasečņiks pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru.

"Wizards" mājās ar rezultātu 123:105 (29:39, 42:24, 19:18, 33:24) pārspēja Maiami "Heat", pārtraucot pretiniekiem 5 uzvaru sēriju. 

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā viņš guva 2 punktus (2p. 1/2, soda metieni 0/2).

Tāpat viņš izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, veica 2 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1 bumbu, bloķēja 1 metienus, un četras reizes pārkāpa noteikumus.

"Wizards" ar Pasečņiku laukumā iemeta par 16 punktiem vairāk nekā ielaida. Tas bija 4. labākais +/- rādītājs šajā mačā.

Pasečņiks savā komandā bija līderis izcīnīto atlēkušo bumbu skaita ziņā.

Spēles pirmajā daļā "Wizards" bija iedzinējos ar 13 punktu starpību, taču otrajā puslaikā Vašingtona pārņēma vadības grožus un ieguva pat 20 punktu pārsvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Džordans Makrejs, kurš arī izcīnīja 4 bumbas zem groziem un veica 8 rezultatīvas piespēles.

"Wizards" sastāvā rezultatīvs bija arī Gerisons Metjūzs, kurš guva 28 punktus, Ians Mahinmi iemeta 25 punktus, bet Išs Smits sakrāja 19 punktus.

Vašingtonas vienības rezervisti šajā mačā guva 80 punktus, labojot "Wizards" kluba rekordu. 1990. gada 29. decembrī "Wizards" spēlētāji, mačā iesaistoties no rezervistu soliņa, kopā guva 77 punktus.

Šosezon vēl vienīgi Losandželosas "Clippers" komandas rezervistiem vienā spēlē kopā izdevies gūt 80 punktus.

"Heat" vienībā 27 punktus guva Džimijs Batlers, pa 14 iemeta Kendriks Nans un Bams Adebajo, kurš arī izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet 10 punktus pievienoja Gorans Dragičs.

Jau 4. spēli pēc kārtas izlaida viens no "Wizards" vadošajiem spēlētājiem Dāvis Bertāns, kurš dziedē kājas augšstilba traumu.

Savainojumu dēļ ASV galvaspilsētas komandai šobrīd nevar palīdzēt arī Bredlijs Bīls, Tomass Braients, Rui Hačimura, Morics Vāgners un Džons Vols.

Daudzo traumu dēļ pie iespējas debitēt NBA ticis Pasečņiks.

"Wizards" ar 10 uzvarām 32 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kur "Heat" ar bilanci 24-9 ierindojas 3. pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu