"Nejūtos tā, ka būtu nogalinājis cilvēku." ASV izbijis FIB aģents baznīcā nošauj uzbrucēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Svētdien, 29. decembrī, Teksasas štatā ASV kāds bijušais Federālās izmeklēšanas biroja (FIB) aģents baznīcā nošāva vīrieti, kurš tur sācis apšaudi, ziņo portāls "Daily Mail". 

70 gadus vecais bijušais FIB aģents Džeks Vilsons ir brīvprātīgo drošības komandas vadītājs kādā baznīcā netālu no Fortvērtas Teksasā.

Tajā dienā kāds vīrietis baznīcā sācis šaut uz apmeklētājiem un bijušais FIB darbinieks nolēmis rīkoties. Vilsons uzbrucēju neitralizējis aptuveni sešu sekunžu laikā, iešaujot viņam galvā.

Sarunā ar televīzijas kanālu "Fox" Vilsons sacījis, ka viņam un komandas biedriem šāvējs uzreiz šķitis aizdomīgs, jo baznīcā ieradies garā, melnā mētelī ar parūku galvā un viltus bārdu. 

Šāvējs paspējis nogalināt divus cilvēkus, pirms Vilsons viņu sašāvis. 

Pēc uzbrucēja neitralizēšanas drošības sargs nostājies virs viņa ķermeņa, aizspēris viņa ieroci un pārliecinājies, ka viņš ir miris. 

Vilsons stāstīja, ka nav juties tā, it kā būtu kādam atņēmis dzīvību, jo šāvējs "esot ļaunums, ne cilvēks". 

Bijušais aģents stāstīja, ka brīdī, kad uzbrucējs sācis šaut, viņš stāvējis kopā ar abiem negadījumā cietušajiem cilvēkiem. Brīdī, kad sākusies apšaude, viņš neesot varējis uzreiz izdarīt šāvienu. 

"Pāris sekundes vēlāk man radās izdevība. Es izšāvu un uzbrucējs nokrita zemē. Es izvilku viņa ieroci. Pārējie draudzes drošības cilvēki nāca palīgā, ja nu gadījumā viņš pieceltos, bet viņš nepiecēlās," stāstīja bijušais aģents. 

Vilsons atceras, ka, uzbrucējam ienākot baznīcā, viņš ieroci esot turējis kabatā, zem paduses. Viņš divreiz to pārlādējis un devies uz altāra pusi.

Baznīcas apsargs, kurš bija viens no nogalinātajiem, paspējis vienreiz izšaut, bet trāpījis sienā. Pēc tam uzbrucējs viņu nošāvis.

Vilsons stāstīja, ka viņam nācies dažas sekundes nogaidīt, lai varētu kārtīgi nomērķēt uz šāvēju, jo starp viņiem bijuši arī citi baznīcas apmeklētāji.

"Es izšāvu tikai vienreiz - galvā. Es nejūtos tā, ka būtu nogalinājis cilvēku, es nogalināju ļaunumu," sacījis vīrietis.

Vilsons, kurš ir arī vietējais politiķis, portālā "Facebook" dalījies ar ierakstu, kurā min, ka jūtoties svētīts, ka varējis draudzi aizsargāt. 

"Notikumi baznīcā man lika nokļūt situācijā, kurā, es ceru, nevienam citam nekad vairs nebūs jāatrodas. Bet ļaunums pastāv un man nācās rīkoties."

Zināms, ka šāvējam bijuši paziņas apkārtnē. Izdzīvojušie baznīcas apmeklētāji stāstījuši, ka nekad iepriekš šo vīrieti neesot redzējuši. 

Kādas sievietes māte, kura sēdējusi uzbrucējam blakus, sacījusi, ka viņš esot izturējies savādi. Sieviete, kura uzaugusi kopā ar draudzi, sacījusi, ka nekad iepriekš neesot viņu redzējusi. 

Šobrīd FIB izmeklē notikušo. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu