Šīs Zodiaka zīmes pārstāvji ir kā Eiropas austrumvalstu "alfa un omega" - viņos gluži tāpat kā "siļķē kažokā" lieliski sadzīvo gan sālīta zivs, gan izteiksmīga biete un sātīga majonēze. Šie salāti ir gan krāšņi, gan multifunkcionāli - ar tiem var gan kārtīgi ieturēties, gan izmantot tos par uzkodu degvīna glāzītei. Gluži kā "kažociņš", arī Auni spēj sevī savienot visneparastākās īpašības.
Vinegrets ir stipri nenovērtēts - varētu šķist, ka šie salāti ir pavisam necili, jo tajos ir vien pāris sagriezti dārzeņu, taču, vai ir vēl kādi salāti, kuri ir pateicīgi tik daudzām izmaiņām un interpretācijām? Uz vinegretu vienmēr var paļauties, tas vienmēr garšos tikpat labi. Gluži tāpat arī ir ar zemes stihijas pārstāvjiem Vēršiem - viņi ir stabila, pārbaudīta vērtība.
Cūkgaļa, vistas gaļa, gaļas rulete vai doktordesa? Salīti, marinēti vai svaigi gurķi? Varbūt ābols? Nosaukums "rasols" sevī iemieso patiesu izdomu un kulināros eksperimentus - nav vienas pareizās receptes. Gluži tāpat ar Dvīņiem - nekad nevar zināt, kurā mirklī viņi atklās šķautni, kura liek noelsties un izdvest: "Vai tad drīkst arī tā?!"
Mimozas sastāvā ir pagalam parastas, tradicionālas sastāvdaļas - kartupeļi, burkāni, olas un tuncis, taču tās ir sakārtotas tā, it kā tas būtu pasaules smalkākais un gardākais ēdiens. Gluži tāpat arī ģimeniskajiem un jūtīgajiem Vēžiem no pavisam ikdienišķām lietām izdodas radīt ko smalku un pārdomātu.
Lauva - granātābolu "aproce"
Jūs jautāsiet - kas ir tas? Kā tieši namamātei ir izdevies izveidot salātus perfekta apļa formā, turklāt vēl izrotāt tos ar granātābola sēkliņām? Tieši šādu iespaidu par sevi rada Lauvas zīmes pārstāvji - viņi ir gatavi pielikt ne mazumu pūļu, lai atstātu krāšņāko un karaliskāko iespaidu, turklāt viņu ekstravagantie gājieni gandrīz vienmēr trāpa "desmitniekā".
Tieši tā - Jaunavas zīmē dzimušajiem, gluži tāpat kā grieķu salātiem, nav nepieciešama trekna majonēze vai kāda īpaša forma, lai pierādītu savu. Šajos salātos ir atrodamas tikai svaigas un izteiksmīgas sastāvdaļas, kas ir pašpietiekamas. Vai to pašu nevar teikt arī par Jaunavas zīmē dzimušajiem?
Šis ir tas mistiskais rasols, par kura recepti visi ir kaut mazliet dzirdējuši, taču neviens īsti nesaprot, kā to pagatavot. Svaru zīmes pārstāvji neizceļas ar īpašu ekstravaganci, taču viņi tāpat rada sajūtu par to, ka ir ļoti īpaši un unikāli, un ar to piesaista apkārtējo uzmanību un labvēlību. Tas, no kā tieši sastāv "īstais rasols" nav nemaz tik svarīgi - galvenais, ka tas rada apbrīnu jebkuru gardēžu kompānijā.
Skorpions - aknu salātu "torte"
Ir jābūt īpaši pašpārliecinātam, lai no tik sātīga ēdiena kā aknas pagatavotu salātus, turklāt vēl tortes formā. Nav šaubu, ka šāds kulinārijas brīnums ļoti daudziem nebūt nebūs pa prātam, taču dzīvē svarīgākais nav visiem izpatikt. Šo devīzi pilnībā pieņem arī Skorpiona zīmē dzimušie - viņiem nav nekā svarīgāka, kā palikt patiesiem pret sevi.