Savvaļas ugunsgrēki Austrālijā: iedzīvotāju evakuācijā iesaistās arī karaflote

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Austrālijas jūras spēki evakuē iedzīvotājus no ugunsgrēku skartajiem reģioniem.
Austrālijas jūras spēki evakuē iedzīvotājus no ugunsgrēku skartajiem reģioniem. Foto: EPA/Scanpix

Austrālijas jūras spēki evakuējuši aptuveni 1000 tūristus un vietējos iedzīvotājus no savvaļas ugunsgrēku ieskautās Mallakūtas pilsētiņas Viktorijas štatā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Piektdien, 3. janvārī, cilvēki ar laivām tika nogādāti uz diviem karakuģiem. Cilvēkiem uz kuģiem ļauts ņemt arī mājdzīvniekus.

Vēl 60 cilvēki ceturtdien tika evakuēti ar helikopteru, jo ceļi uguns dēļ nav izbraucami. Šobrīd gaiss ir pārāk piedūmots, lai varētu veikt lidojumus.

Ugunsgrēku straujā izplatīšanās pirmdien aptuveni 4000 cilvēkiem Mallakūta liedza iespēju izbēgt pa sauszemi, tādējādi evakuācijas iespējamas tikai pa jūru vai gaisu.

Evakuācijas ir brīvprātīgas, tomēr varasiestādes aicina cilvēkus pamest apvidus, ko apdraud postošie savvaļas ugunsgrēki, vēsta aģentūra "Reuters".

"Ja viņi novērtē savu drošību, viņiem jādodas prom," sacīja štata likumsargs Maikls Greindžers. "Es ieteiktu, ka personiskajām mantām ir ļoti, ļoti maza vērtība šajos apstākļos."

Šīs nedēļas laikā ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši astoņi cilvēki, bet vēl 28 cilvēku atrašanās vieta nav zināma. Kopumā kopš septembra bojā gājuši vismaz 20 cilvēki, vairāki desmiti joprojām ir bezvēsts pazuduši.

Ugunsgrēkos sadeguši vairāk nekā 5,25 miljoni hektāru krūmāju un Jaundienvidvelsas štatā vien nodegušas vairāk nekā 1300 mājas.

Foto: Ugunsgrēku posts Austrālijā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu