Šausmas kādā Dienvidāfrikas safari. Malumednieki nonāvējuši 16 lauvas, astoņām nogriežot purnus un ķepas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Kādā safari Dienvidāfrikā malumednieki nežēlīgi noslepkavojuši 16 lauvas - astoņām no tām nogriezti purni un ķepas.  Mednieki parasti pārdod plēsēju zobus un nagus, kurus izmantojot, lai no tiem izveidotu "burvju mikstūras", vēsta tabloīds "Mirror".

51 gadu vecais safari īpašnieks Gerts Blūms bija pārsteigts, kad viņš piektdien, 3. janvārī, pamodās un nedzirdēja savu lauvu lepnos rūcienus, kas bija ierasta melodija katru rītausmu.

Viņš devās lejā uz lauvu iežogojumu un ieraudzīja beigtas divas lauvas un sešas lauvenes, kā arī pamanīja vilkšanas pēdas. Sekojot tām, viņš atrada arī pārējos zvērus.

Gerts sacīja: "Malumednieki bija paspējuši nogriezt 32 ķepas un astoņus purnus pēc tam, kad noindēja zvērus ar saindētām vistām."

"Tā ir ļaunprātīga cietsirdība un tas ir absolūti briesmīgi... Tas skats bija šausminošs."

Divām no lauvenēm bija paredzēts dzemdēt mazuļus tuvāko 24 stundu laikā, un pēcnāves ekspertīze parādīja, ka viņas nomira ar trim nedzimušiem mazuļiem katrā.

Cita lauva bija dzemdējusi dienu pirms saindēšanās, un divi no viņas mazuļiem arī tika atrasti miruši.

Tiek uzskatīts, ka viņi, iespējams, nomira pēc saindēta mātes piena dzeršanas.

Gerts sacīja: "Ar astoņiem mirušiem mazuļiem - sešiem nedzimušiem un diviem, kas gandrīz noteikti bija saindēti ar mātes pienu - tas nozīmē, ka malumednieki faktiski nogalināja 16 lauvas."

"Divas lauvenes gatavojās dzemdēt, kas to visu padara vēl traģiskāku," viņš sacīja pēc nepatīkamā atraduma plēsoņu parkā Ziemeļrietumu provincē.

Ir izdzīvojusi divas dienas vecā lauviņa Joda, kura nepaspēja padzerties mātes saindēto pienu. Gerts viņu tagad baro ar pudelīti.

Gerts norāda, ka malumednieki bijuši sagatavojušies. "Viņi tika iekšpus vairāk nekā 2,4 m augsta žoga un 2,4 m augstas ķieģeļu sienas, tad iemeta saindētus vistas liemeņus lauvu aplokā, ko aizsargāja elektriskais žogs."

"Kad lauvas bija mirušas, viņi izurba vārtus, lai izvairītos no elektriskā nožogojuma pa augšpusi, un pēc tam vilka lauvas aiz sienas, lai paņemtu kāroto."

"Mēs esam atraduši četrus pēdu nospiedumus, tāpēc mēs zinām, ka šeit bija četri malumednieki."

Visi saindētie lauvas bija vecumā no trim līdz četriem gadiem.

Lauvu tēviņus sauca Aslans un Dobu, bet mātītes Noela, Sia, Sjūzija, Mistija, Lilija un Freija.

Malumednieki vistas liemeņus saindējuši ar indi, kuru bieži izmantojot zagļi, lai nogalinātu sargsuņus. Inde paralizē elpošanas sistēmu.

"Viņi to izdarīja šiem lieliskajiem dzīvniekiem tikai zobu un nagu dēļ," noteica lauvu saimnieks.

"Predators Rock" safari ir arī oficiāli reģistrēta lauvu audzēšanas iestāde, kuras mērķis ir uzlabot apdraudēto dzīvnieku skaitu Dienvidāfrikā un nodrošināt dzīvniekus zooloģiskajiem dārziem gan lokāli, gan ārzemēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu