Kāda māte ASV tiesājas ar slimnīcu, lai viņas bērns netiktu atslēgts no dzīvību uzturošām iekārtām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vienpadsmit mēnešus vecā Tinsleja Lūisa piedzimusi ar retu sirds defektu un šobrīd atrodas pie dzīvību uzturošajām iekārtām, taču ārsti meitenīti no tām vēlas atvienot, jo viņa ciešot nemitīgas sāpes. Bērna māte turpina cīnīties par savas meitas dzīvību, ziņo "People". 

Tinsleja Lūisa Kuka bērnu medicīnas centrā atrodas kopš dzimšanas 2019. gada februārī. Meitenītei ir reta sirds slimība, ko sauc par Ebsteina anomāliju. 

Ebsteina anomālija ietekmē trikuspidālo vārstu. Tinslejai tā dēļ ir plaušu slimība un smaga, hroniska plaušu hipertensija.

Ārsti uzskatot, ka bērns cieš nepārtrauktas sāpes un nekad nebūs spējīgs no slimības atgūties. Tādēļ plānots meiteni no dzīvību uzturošajām iekārtām atslēgt, vēsta CNN. 

"Viss, kas mums jādara, lai saglabātu viņas dzīvību un veselību, nodara viņai lielas ciešanas un mēs to vairs nevēlamies darīt," sacījis slimnīcas pārstāvis.

Tinslejas ģimene joprojām cenšoties atrast citus risinājumus, lai spētu glābt viņas dzīvību.

Meitenes māte Trinitija Lūisa lūgusi tiesu neļaut slimnīcai mazulīti atslēgt no ierīcēm, taču tiesnesis Sandijs Brians Marions atbalstījis slimnīcas lēmumu. Kuka bērnu medicīnas centrs sazinājies ar vairāk nekā 20 citām slimnīcām, lai noskaidrotu, vai kāds būtu gatavs ārstēt Tinsliju. Taču visi uzskatījuši, ka turpmāka ārstēšana neietekmētu bērna veselību un dzīvi. 

"Tiesneša pieņemtais lēmums ļauj medicīnas personālam pieņemt vislīdzjūtīgāko un medicīniski visatbilstošāko lēmumu par Tinsliju, ņemot vēra, ka viņa cīnās ar sāpēm, lai izdzīvotu. Šī ir emocionāli sarežģīta situācija visiem iesaistītajiem. Īpaši smagi tas ir ģimenei, kurai bija lielas cerības, ka meitenes veselība uzlabosies," teikts slimnīcas paziņojumā. 

"Kuka bērnu medicīnas centrs ir sniedzis meitenītei intensīvu aprūpi un uzmanību no brīža, kad viņa ieradās slimnīcā. Viņas ķermenis ir noguris un viņa cieš. Ir pienācis brīdis izbeigt šo ciklu, jo nekad nekļūs labāk," minēts paziņojumā. 

"Pēc šodienas lēmuma mana sirds ir salauzta. Būtībā tiesnesis teica, ka Tinslijas dzīvība nav tā vērta. Es jūtos neapmierināta, ikviens gribētu vairāk laika, ja Tinslija būtu viņu bērns. Es ceru, ka mēs varēsim turpināt cīņu. Viņa ir pelnījusi dzīvot," sacījusi meitenes māte.

Dienu pēc tam, kad tiesnesis lēma, ka slimnīca varot atvienot Tinsleju Lūisu no dzīvību uzturošās iekārtas, Teksasas gubernators Gregs Abots un ģenerālprokurors Kens Pakstons iesniedza apelāciju, kas bērna ģimenei varētu dot vairāk laika. 

"Šajā gadījumā tiek pieņemts lēmums par dzīvību vai nāvi. Tiesības uz dzīvību un pienācīga procesa nodrošināšana ir ārkārtīgi svarīgas ne tikai Tinslejai, bet arī visiem citiem Teksasas iedzīvotājiem. Es turpināšu cīnīties, lai nodrošinātu, ka viņai netiks atņemta iespēja dzīvot," sacījis ģenerālprokurors. 

Paksons paziņojis, ka Fortvortas tiesa pieņēmusi lēmumu neatslēgt Tinsleju no dzīvību uzturošajām iekārtām. Ārsti uzskatot, ka viņa, visticamāk, pusgada laikā miršot. 

"Viņai sāp. Viss viņai rada sāpes, pat autiņbiksīšu nomaiņa," sacījis ārsts. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu