Tampabejas "Lightning" izcīna jau septīto uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tampabejas "Lightning" hokejisti
Tampabejas "Lightning" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Tampabejas "Lightning" svētdien izcīnīja uzvaru, kas komandai bija jau septītais panākums pēc kārtas.

"Lightning" viesos ar 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Uzvarētājiem vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja kapteinis Stīvens Stemkoss, bet Ņikita Kučerovs divreiz rezultatīvi piespēlēja. Vienīgos "Hurricanes" vārtus iemeta Andrejs Švečņikovs.

Spēles rezultātu mača trešajā minūtē atklāja Mičels Stīvenss, kurš ātrajā uzbrukumā devās palīgā komandas biedriem, viņiem iepriekš nespējot gūt vārtus no labas pozīcijas. Otrie vārti tika gūti aptuveni divas minūtes vēlāk, kad "Lightning" komandas uzbrucēji aktīvi nospēlēja mājinieku aizsardzības zonā, Stemkosam iepretim vārtiem saņemot ripu, kas drīz vien pēc spēcīga metiena atrada vietu vārtu tīklā.

Otrā perioda sestajā minūtē Breidens Points pēc Kučerova un Stemkosa piespēlēm jau panāca drošo 3:0, bet Švečņikovs savas komandas goda vārtus guva vien trešā perioda otrajā pusē.

Citā spēlē iespaidīgu atspēlēšanos veica Vašingtonas "Capitals", kas mājās ar 5:4 (0:0, 2:3, 2:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Sanhosē "Sharks".

"Sharks" komandā ar "hat-trick" izcēlās Evanders Keins, Logans Kutūrs atzīmējās ar vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet Timo Maiers nopelnīja divas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Jakubs Vrāna, bet 1+1 iekrāja Tīdžejs Ošī un Lars Ellers, kurš savu vienīgo precīzo metienu izdarīja papildlaikā.

Tikmēr pie uzvarām "bullīšos" tika Kalgarī "Flames" un Anaheimas "Ducks".

"Flames" viesos ar 5:4 (2:3, 0:0, 2:1, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja Minesotas "Wild".

Pa divām rezultatīvām piespēlēm "Flames" komandā nopelnīja Džonijs Gudro un Mikaēls Baklunds. "Wild" vienībā divi vārti Markusam Folino, bet tikpat piespēles Raienam Sateram.

Savukārt "Ducks" šādā pašā manierē mājās ar 5:4 (1:1, 3:1, 0:2, 0:0, 2:1) bija labāki pār Nešvilas "Predators".

Kreigs Smits "Predators" komandā iemeta divus vārtus, tikpat rezultatīvas piespēles Nikam Bonino, bet Roko Grimaldi nopelnīja 1+1. Rezultatīvu piespēli atdeva arī Romans Josi, kuram šī bija jau desmitā spēle, kurā viņš guvis vismaz vienu rezultativitātes punktu. "Ducks" klubā divi vārti un rezultatīva piespēle Edamam Henrikam, trīs piespēles atdeva kapteinis Raiens Geclafs, bet vārti un rezultatīva piespēle Kemam Fauleram, kā arī Danielam Sprongam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Teodora Bļugera aktīvā spēle svētdien NHL spēlē neglāba viņa pārstāvēto komandu Pitsburgas "Penguins" no zaudējuma. "Penguins" mājās ar 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) piekāpās Floridas "Panthers". 

Bļugers laukumā pavadīja 15 minūtes un trīs sekundes, no kurām 12 sekundes nospēlētas mazākumā. Uzbrucējs pielietoja piecus spēka paņēmienus, reizi pazaudēja ripu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" nākamo spēli aizvadīs otrdien pret Vegasas "Golden Knights". Savukārt pirmdien laukumā dosies Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets", kas tiksies ar Losandželosas "Kings".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu